Lieve Amor,

Het is vandaag zaterdag, en wat een is het een ander weer dan vorige week. Vorige week was iedereen aan het schaatsen en was het heel koud. Het voelde aan als -15 graden. En vandaag is het een heerlijke voorjaarsdag met een zonnetje en 14 graden.

Jij bent samen met mij weer naar Clea gegaan om haar te verzorgen. Daarna gingen we naar de konijnen. Maar wat zag jij nou? Er liepen ineens dieren in de wei die daar eerst nooit liepen! En dat klopt. De kippen zitten in de winter altijd binnen in de kas, en nu met dit heerlijke weer mochten ze weer lekker naar buiten. Jij had ze in de kassie wel gezien door het raam heen, maar niet echt van dichtbij.

Jij ging natuurlijk niet gelijk mee langs de kippen. Jij moest eerst rustig even kijken wat er allemaal gebeurde en ging daar uitgebreid de tijd voor nemen. Naast de kippen wei lopen de konijnen. Ook daar was er wat veranderd. De drie jonge konijnen die met hun moeder bij ons achterstonden, [i.v.m. de kou] mochten nu ook voor naar de konijnen wei. Dus ook daar zag jij dat het anders was. Na een uitgebreide inspectie liep jij weer met mij mee.

Tijdens het lesgeven moest jij even in je ren. Dat vond jij natuurlijk niet leuk. Het liefst ben jij er gewoon bij, maar dat kan niet altijd. Jij had al lekker lopen banjeren in het pension tijdens het schoonmaken, dus jij was best weer aan je rust toe. Maar als jij doorhebt dat ik aan het lesgeven bent en jij ziet dat er honden bij zijn, dan hoor ik jou toch piepen dat je erbij wilt zijn. Maar helaas kan dat niet altijd.

De honden die nu in het pension zitten, zijn niet echt honden voor jou om mee te spelen. Ze zijn of te oud of te klein. Maar alleen Duncan een kruising herder is misschien wel een leuk speelmaatje voor jou. Dat gaan we morgen is uitproberen. Dan mogen jullie eerst door het hek heen kennismaken. Als dat goed gaat dan pas laat ik jullie bij elkaar…