Lieve Amor,

Jij bent vanmorgen weer lekker aan het spelen geweest met Sammy en Yellow twee Labrador Retriever. Er kwamen vandaag drie nieuwe honden wennen, en dat waren allemaal pups die jonger waren dan jou of even oud als jou. Ik vind het dan geen goed plan om jou met hen te laten spelen. Jij bent natuurlijk veel groter dan dat hun zijn.

En als ze dan voor de eerste keer komen wil ik dat ze zich veilig voelen en vertrouwen krijgen. Dan is het niet handig om ze met een andere jonge pup te laten spelen die ook nog is heel groot is. Vandaar dat jij lekker met de bekende honden hebt gespeeld.

Jij begint je grenzen een beetje te verleggen. Ik heb je nu als een paar keer met je voorpoten uit de plantenbak gehaald. Dan was je grond aan het eten of je was de plant aan het slopen. Ik moet er even wat omheen gaan zetten zodat jij er niet meer bij kan komen.

Ook ging je vanmiddag buiten op de bank liggen, en dat wil ik dus echt niet hebben. Als ik dat ga toelaten dan zitten wij van de zomer op een behaarde bank en dat betekent dat al je kleren dan onder de haren zitten. Ik moet jou nu dus heel goed in de gaten houden, jij bent erg aan het uitvinden op dit moment.

In de avond weer even geoefend met snuitbal. Je raakt nu, zodra je de bal ziet, met je neus de bal aan en dat is ook de bedoeling. Ik probeerde of je al met je neus tegen de bal wilde duwen maar dat begrijp je nog niet. Dan ging je er met je poten op liggen.

En voor de online hondenschool moet ik nog een filmpje opnemen dat de hond zijn snuit op mijn hand legt. En dat ben ik met jou aan het oefenen. Dit was vanavond de 2e keer dat we het oefende, en het ging best goed. Ik zag dat het kwartje bij jou begon te vallen. Nu gebruik jij je poot er ook nog bij, maar dat wordt al minder. Jij moet even doorkrijgen dat het om je snuit gaat en niet om je poot. Nog even door oefenen en dan kan ik het filmpje opnemen. Niets leuker dan het filmpje met jou op te kunnen nemen. Mijn trots!