Lieve Amor,

Vannacht was je onrustig, ik ben om 00.30 uur nog maar met jou naar buiten geweest omdat ik je hoorde piepen. Na het plassen bleef je een beetje piepen maar ik ben mijn bed weer ingedoken en even later hoorde ik je al niet meer. Om 03.30 uur hoorde ik je weer piepen, maar ik was te moe om uit mijn bed te komen. Ik nam de gok, en hoopte dat je het toch droog hield. En gelukkig was dat ook zo.

Vandaag zijn de meeste honden weer opgehaald door hun mensen. Voordat Kobus werd opgehaald heb ik jou nog even met hem laten spelen, nou ja, spelen. Jij vond het wel leuk maar Kobus niet echt, die vond jou maar een drukke spring in het veld zo om hem heen. Wel jammer, maar helaas, anders konden jullie vaker samen spelen.

Devin [mijn zoon] kwam langs, en ging even lekker een stukje met jou lopen. Ik was druk met de honden meegeven uit het pension, dus het kwam mooi uit dat Devin even met jou ging wandelen. Dan hoefde jij niet te wachten totdat ik weer klaar was. Dat lopen en [spelen] met Kobus was alweer zo vermoeiend voor jou, dat jij daarna weer een paar uur heerlijk geslapen hebt in je ren.

Nadat ik met jou gelopen had, ging ik jou leren apporteren. Dat ging best goed voor de eerste keer. Elke keer kreeg jij een lekkere beloning als je het speeltje terugbracht. En op een gegeven moment had jij dat al door en liet jij het speeltje al eerder vallen om bij mij een voertje te komen halen. Slimmerik! Totdat jij Patrick hoorde praten bij de buren, toen was jij er klaar mee. En bracht je de bal niet meer terug.

Ik ben met jou nog even in de trimsalon geweest, om jou weer even te borstelen. Borstelen is iets waar jij vroeg aan moet wennen met die dikke vacht van jou. Jij vindt in de borstel bijten leuker, dus volgende keer neem ik iets te kluiven voor je mee, dan kan ik je daarmee afleiden en mag jij daar je tanden inzetten. Met de föhn blazen vond jij in het begin ook irritant, dan wil je in de lucht bijten. Maar dat ging al snel voorbij. Je zat weer heerlijk te genieten, net als de vorige keer. Ik weet nu dat ik rustig de föhn moet bewegen en niet te snel, dan gaat het dus beter.

In de avond was je weer erg bijterig. Jij lijkt dan net een krokodil, die scherpe tandjes zet je dan overal in. Ik ben maar even met je gaan spelen, maar dan moet ik echt opletten dat jij in het speeltje bijt, en niet in mij. Als jij zo aan het krokodillen bent, dan zie je ook een witte rand om je ogen heen. En als ik die witte rand zie, dan weet ik genoeg. Dan zit jouw stress emmertje vol en moet jij lekker gaan slapen…