Lieve Amor,

Het was lang geleden dat ik er voor jouw midden in de nacht mijn bed uit moest. Ik hoorde jou piepen en dan weet ik dat ik moet reageren ook al had ik liever blijven liggen in mijn warme bedje. Je wilde ook niet alleen naar buiten, dus ben ik ook nog de koude nacht voor je ingegaan. Maar gelukkig kon ik makkelijk de slaap weer hervatten. Ik hoop maar dat dit eenmalig was.

Ik ging vandaag lesgeven dus jij zat binnen in je ren. Maar wat jij nog niet wist is dat jij vandaag je eerste les in de groep had. Gewoon bij ons achter in de uitloop van het pension. Ik had verwacht dat jij snel afgeleid zou zijn en dat jij alleen maar wilde spelen met de andere honden. Jij bent natuurlijk gewend om te mogen spelen als hier honden zijn en nu mocht je met mij bezig zijn.

Maar jij deed het zo onwijs goed, dat had ik niet verwacht. Je had alle aandacht voor mij, en keek niet eens meer naar die andere hond. Zelfs als je losliep was je met mij bezig. We hebben lekker geoefend met het lopen met de aandacht. Dat had ik van de week op straat geoefend, maar daar ging het niet zo goed als vandaag.

Ook het buigen hebben we geoefend, dit was ook nieuw voor jou maar je deed het best goed. Het achteruit lopen vond je wat moeilijker, daar ga ik nog wat meer aandacht aan besteden. Ik vindt het makkelijk als jij begrijpt dat je ook achteruit kan lopen op het moment dat je mijn weg blokkeert. Dat is helemaal belangrijk als je zo groot bent, dan blokkeer je namelijk al snel de weg.