Lieve Amor,

Vannacht heb jij weer heerlijk geslapen. En tegenwoordig blijf jij ook slapen als Patrick beneden komt. Meestal word jij nu wakker als ik naar beneden kom. Maar vandaag was je nog moe. Zelfs toen ik beneden was en jouw gedag gezegd had, had jij nog geen zin om op te staan en naar buiten te gaan. Het valt mij nu pas op dat jij de laatste week ook nog niet buiten geweest was toen ik beneden kwam. Dat had ik dan wel door omdat de deur nog op slot zat. Maar vanmorgen viel het nog meer op omdat jij zelfs nu bleef slapen. Dus wij zijn weer een stapje verder.

Ook de honden uit de dagopvang beginnen jou te herkennen. Sommige durven al een beetje met jou te spelen, maar gelukkig zijn ze nog wel erg voorzichtig met jou. En jij bent ook niet meer zo druk als jij in de groep komt. Jij gaat nu rustig de groep in en gaat op je gemak kennismaken, en niet meer wild springen en druk doen. Gelukkig.

Jij groeit als kool, nu met 15 weken oud, weeg je 24 kg en ben je 52 cm hoog. Jij bent niet een grote eter. Als ik kijk wat jij het liefste eet, dan is het Darf vlees wat jij bij de fokker ook al te eten kreeg. [Honden eten het liefst wat ze gewend zijn vanuit de buik van de moeder]. Bij mij krijg jij ook vlees van andere merken maar Darf is wel jouw lievelingseten. En jouw favoriete beloning zijn de gedroogde vlees voertjes die wij zelf maken. Lekker en gezond zonder toevoegingen.

Je favorieten knuffel is de grote hond die in je ren ligt. Samen met de wasbeer die in jou bench lag in de eerste weken dat jij hier was. Wat mij altijd opvalt, is dat je lieveling ’s knuffel niet gesloopt wordt door jou. Jij maakt wel gaatjes in andere knuffels maar de twee favorieten die laat jij gelukkig heel.

Als ik kijk welke kluiven jij het liefst eet. Dan maakt het jou niet zoveel uit. Eigenlijk alle kluiven die ik je geef vind jij lekker, en kluif jij helemaal op. Pens staafjes eet jij in één keer op. Met een gedroogde luchtpijp ben jij langer bezig, in het begin deed jij daar een paar weken over. Vanavond had jij hem bijna in één keer helemaal op gekuifd.

De kop huid kluiven vind jij ook heerlijk maar ook deze houdt jou langer bezig omdat ze heel hard zijn. Dan krijg jij ook nog wel eens gedroogde runder huid, daar gooi ik het laatste stukje van weg als die bijna op is. Ik wil namelijk niet dat jij erin stikt. Wat jij ook erg lekker vindt zijn de gepofte kippenpootjes. Deze kreeg jij ook al bij de fokker. Maar dit zijn nu voor jou lekkere tussendoortjes, hier ben jij snel klaar mee.

Maar ook een runderoor is favoriet bij jou. Deze ligt in de bench in de auto. Als wij dan met de auto weggaan heb jij gelijk wat te kluiven. En als ik op visite ga dan heb ik gelijk een kluif bij me om jou bezig te houden. Ook krijg jij wel gedroogde vissenhuid, jij moest even wennen bij het aanpakken. Maar zodra jij begon te kluiven vond jij hem heerlijk. Waar jij ook snel mee klaar bent zijn de gedroogde kippennekken, jij vindt ze wel heerlijk.

Eigenlijk krijg jij alleen maar natuurlijke snacks die gedroogd zijn. En geef ik jou niets met kleurstoffen of “nep” botten. Hier bedoel ik mee botten met een knoop erin. Deze zijn geknoopt zodat wij mensen ze als hondenbot herkennen. Dit geef ik jou dus niet.

jij hebt ook vandaag nog even kennis gemaakt met de speelgoed pony van de kleinkinderen. jij had deze pony wel al vaker gezien maar nog nooit van dichtbij kunnen onderzoeken. Eindelijk was het dan zover…