Lieve Amor,

Wat heb jij toch weer heerlijk gespeeld met Yellow, Dazzle en Donder. Het is zo leuk om te zien hoe jullie aan het spelen zijn. Heel relaxt en lief en zo ben jij om de beurt met de honden in contact en dan gaan de andere twee even wat anders doen.

Ik heb jou niet te lang laten spelen. Het is weer donderdag en dat betekend dat wij samen naar de detectie les gaan. Geoefend hebben we van de week niet, [wij hebben andere dingen geoefend]. Maar dat mag de pret niet drukken.

Zodra jij de auto uitkomt weet je al waar we zijn. Ik laat jou altijd even plassen voordat we naar binnen gaan. Maar deze keer ging jij niet plassen en had je thuis ook niet geplast voordat je in de auto ging. Ik vond het dus best spannend, of jij het plassen wel zolang kon ophouden. En dat is gelukkig gelukt. Zo knap van jou dat jij het al zo lang kan ophouden.

Je liep de kamer in waar de les is, en zodra jij het gebouw inkomt staat jouw neus op zoeken. Jij gaat uit jezelf al overal langs en alles besnuffelen. Na weer even opgewarmd te zijn [dat jij weet welke geur je moet zoeken]. Gingen we aan de gang. Ik ging met jou om de hoek staan zodat jij niet kon zien waar Judith het potje met geur neer zou zetten.

Gelukkig verteld judith wel tegen mij als ik de kamer binnenkom, waar het potje staat. Anders ben ik altijd te laat met belonen, en daar kun jij dus weer onzeker van worden en het spelletje niet meer leuk vinden. Eerst zocht jij duidelijk met je ogen het potje.

Nu ben jij al een hele stap verder en zoek je echt met je neus de geur. Dat is nu ook mooi te zien als je eerst voorbij de geur loopt [jij kan het potje niet zien] en daarna een Headswing maakt en teruggaat naar de geur. Vandaag is de eerste keer dat je duidelijk de geur aan het zoeken bent met je neus i.p.v. met je ogen.