Lieve Amor,

Vandaag is het zondag en ben jij weer gezellig met Patrick mee geweest alle dieren voeren. Dan wacht jij geduldig totdat jullie verder gaan naar de volgende dieren. Jij weet al precies wat er van jou verwacht wordt.

Daarna zijn jullie even aan de overkant van de weg op de zandberg geweest. Op het zand vond jij het geweldig, [gelukkig was het zand wel hard]. Jij liep lekker heen en weer te banjeren. Aan het eind mocht jij 1 keer naar beneden via het losse zand. Dat vond jij wel spannend, maar ook erg leuk. Daarna via de platenbaan weer omhoog om weer naar huis te gaan. Jij had hier best langer willen blijven, maar dat is natuurlijk niet goed voor jou nog groeiende lichaam.

Jij hebt ook kennis gemaakt met Pablo, een Bordeaudog. Jij gaat heel enthousiast naar andere honden toe, vandaar dat ik jou altijd eerst door het hek laat kennismaken met andere honden. En zo weet ik zeker dat de andere hond vriendelijk is tegen puppy’s anders laat ik jullie natuurlijk niet bij elkaar. Door het hek heen kennis maken, is ook voor de andere hond erg prettig. Die kan ook rustig aan jou wennen zonder dat jij opdringerig kan doen om te willen spelen. Jij vindt namelijk alle honden leuk.

Als ik dan zie dat het wel goed zit tussen de andere hond en jou, dan laat ik jullie bij elkaar. Maar natuurlijk blijf ik wel in de buurt en hou ik de boel in de gaten [dat is ook mijn werk]. Zolang jullie leuk aan het spelen zijn laat ik jullie ook lekker je gang gaan. Als ik op een gegeven moment zie dat jij moe wordt, of dat de ander hond het niet meer leuk vindt haal ik jou weer weg.

Pablo vond het wel spannend om met jou te spelen. Hij rende een beetje weg, en heen en weer. Maar hij kon jou niet echt afschudden. Jij ging vrolijk achter hem aan. En soms deed Pablo een spelboog naar jou. Meestal als jij dan moe wordt, ga jij bijten naar de nek of halsband om die beet te pakken. Als ik dat zie dan haal ik jou weer weg. Het is namelijk niet de bedoeling dat jij zo leert te spelen. En genoeg is genoeg. Jij bent nog jong zat. Dan ga jij nu weer lekker slapen.

Mara en Deon zijn ook nog met jou aan het spelen geweest. Het is zo mooi om te zien hoe lief jij dan bent. Jij rent met hen mee, maar pakt gelukkig geen kleding vast. Ik ben ook blij dat je niet naar gezichten aan het happen bent. Deon zijn gezicht is namelijk op dezelfde hoogt als jouw bek.  En het zal niet zo lang meer duren voordat jij een kop groter bent dan Deon…