Lieve Amor,

Vandaag ben je alweer 22 weken oud. Weeg je alweer 38.3 kg en ben je al 67.5 cm hoog! Deze leeftijd is echt van het slopen, eh jij noemt het waarschijnlijk jezelf goed vermaken. Ik noem het slopen.

Wij hebben al ruim 10 jaar kustgrasmatten in de uitlooprennen van het pension liggen die nog helemaal goed zijn. Ook ligt er een gedeelte kunstgras bij onze eigen achtertuin. Onder de naden zit een strook met lijm om het gras op zijn plaats te houden. Nu heb jij uitgevonden dat je aan de mat kan trekken en dat je de lijmstrook eronderuit kan trekken. Nou, dat is jou dus helaas gelukt. Je neus was gewoon groen van de lijm, maar dat is er nu wel weer vanaf.

Ik heb de lijmstrook weggehaald, de mat weer recht getrokken, en de tegels die op de uiteinden van het gras liggen weer recht gelegd. Zodat jij de mat niet verder los kan trekken. Gelukkig heb ik het op tijd ontdekt, anders zou je de mat helemaal kapot kunnen trekken maar je zou ook kunnen gaan graven in het zand wat onder de mat ligt. En dan krijg ik het natuurlijk veel moeilijker weer strak.

En dit allemaal heeft dus met deze leeftijd te maken. Uitproberen en grenzen gaan verleggen. Ik hoor over je broers dat ze ook een terugval van de zindelijkheid hebben. En dat kan weer met het wisselen van de tanden te maken hebben. Gelukkig heb jij geen last van een terugval bij het zindelijk worden. Jij doet nu echt niets meer binnen, je geeft goed aan dat je naar buiten moet. Ook als we niet thuis zijn bijvoorbeeld bij de detectie les, hou jij het op, totdat je weer buiten bent.

Ook het poep eten hoort bij deze leeftijd. Ik hoor dat je zus en broers ook proberen om poep te eten, net als jij. Het enige wat ik kan doen is zorgen dat het jou niet lukt. Als jij wil snuffelen aan poep dan zeg ik al eh, bah en daarna kom jij gelukkig al gelijk naar mij toe gelopen en geef ik jou veel beloningen. Zodat het jou meer oplevert om naar mij toe te komen dan dat jij probeert de poep te eten.

Een beloning is pas een beloning, als de hond het als beloning ervaart!

Als jij [nog] niet bij de honden mag spelen, dan sta jij meestal op de zandbak om te kijken naar de honden of om contact te krijgen met de andere honden. Dat gebeurde vandaag ook weer. Wij waren de groepen van de honden aan het wisselen, en dat hou jij altijd goed in de gaten. Maar deze keer was jij niet de enige die op de zandbak stond te kijken. Nola en Deon stonden nu samen met jou te kijken, zo mooi…