Lieve Amor,

Vandaag is het zaterdag, dat betekend dat we een rustige dag hebben. Vanmorgen kwamen er een aantal cursisten met hun hond naar de drive-thru. Jij lag in je ren te slapen binnen terwijl ik aan het les geven was. Bij de laatste cursist hoorde ik jou piepen, jij was dus wakker geworden. En piepen betekend naar buiten om te plassen. Ik heb jou toen uit je ren gehaald en wilde jou laten plassen aan de kant van de weg. Maar Guus was er voor de drive-thru, en jij wilde wel naar hem toe om te spelen.

Jullie mochten daarna even in de uitloop spelen. Dan konden jullie allebei los, en dat is prettiger als aan de lijn spelen. De vorige keer dat jij met Guus mocht spelen vond Guus jou nog heel erg eng. Deze keer ging het al beter. Nu gingen Jenny [de mens van Guus] en ik jullie roepen terwijl jullie aan het spelen waren, als je dat kwam dan kreeg jij een aantal voertjes en mocht jij weer verder spelen. Hiermee leer ik jou dat het leuk is om naar mij toe te komen, jij krijgt dan iets super lekkers en daarna mag jij weer verder spelen. En dat weer verder mogen spelen is dan de grootste beloning voor jou.

Jullie mochten even spelen totdat jullie elkaar wilde bestijgen. Toen heb ik ingegrepen, dit is al een teken van te veel stress. Ik heb jou toen meegenomen naar de uitloop ernaast. Nu konden jullie nog wel door het hek spelen en langs het hek rennen. Dit is dan beter dan jullie door te laten spelen terwijl ik zie dat jullie allebei alweer moe zijn.

Nadat Guus naar huis was, heb jij weer heerlijk een paar uur liggen pitten.

In de middag ging het sneeuwen. Helaas was er niet zoveel sneeuw gevallen. Maar jij bent wel lekker aan het spelen geweest in de sneeuw. Hapjes nemen van de sneeuw, waar proeft het naar. In de sneeuw voel jij je helemaal thuis. Het liefst zou jij buiten lekker in de sneeuw blijven liggen. Met jou vacht is dat ook makkelijk te doen.

Ik ben geen sneeuwballen met jou gaan gooien. Dat lijkt natuurlijk een erg leuk spelletje, en dat is het ook. Alleen schuilt er een groot gevaar in een sneeuwbal. De bal wordt bij elkaar geperst en gegooid. Als jij de sneeuwbal dan vangt of opeet. Dan komt er veel kou in de maag en daar kan jouw maag dan weer van gaan draaien.

[Een maagkanteling of maagtorsie, is een draaiing van de maag. Als dat gebeurt dan kunnen de gassen niet meer weg [de weg is afgesloten] door de gassen zet de maag uit. De hond heeft dan echt buikpijn, en moet binnen het uur bij de dierenarts zijn om de maag weer terug te draaien en de gassen te laten ontsnappen. Als dat niet op tijd gebeurt dan is je hond niet meer te redden. Kijk dus uit met het gooien van sneeuwballen.]

Verder heb jij een lekker rustig dagje gehad, en heel veel geslapen…