Lieve Amor,

Vandaag is het dinsdag en dat betekend, op de weegschaal. Maar dat vind jij alleen maar leuk. Soms ga jij gewoon op de weegschaal liggen slapen. En vandaag gaf de weegschaal 31.1 kg aan. Dus jij bent weer gegroeid.

Ook ben je volop bezig met het wisselen van je tanden en kun je goed zien welke nieuw zijn en welke je oude scherpe puppy tanden zijn. Jouw nieuwe tanden zijn groter, ronder, dikker en witter dan de kleine scherpe puppy tandjes. Je ziet nu duidelijk verschil tussen je nieuwe voortanden en je oude hoektanden. En daarna ga je nog je kiezen wisselen en dan ben je klaar, en heb je een heel nieuw gebit. Als al je tanden en kiezen gewisseld zijn, is het meeste bijten ook achter de rug.

Jij had vandaag nog wel even een pop te pakken. Ik denk dat jij ook lekker wilde knuffelen met de pop. Alleen het kauwen op het armpje van de pop, verraden jouw sloop gedrag weer even. En dat terwijl jij eigenlijk niet echt een sloper bent. Nou ja, gisteren was je jouw grote tennisbal aan het ontharen. Ik heb jouw bal toen maar geruild voor een kluif, waar jij wel op mag kauwen. Ik wil jou namelijk niet leren slopen.

En voor de mensen die vinden dat de hond zijn speeltjes wel mag slopen, omdat het zijn eigen speeltje is. Vraag ik altijd of hun kind ook zijn nieuwe fiets in een dag mag slopen. Meestal vertellen ze dan dat, dat niet de bedoeling is. Maar eigenlijk is het precies hetzelfde. Vandaar dat ik altijd zeg ” speelgoed is om mee te spelen, kluiven zijn om op te kauwen”

Gelukkig was jij vandaag weer helemaal de oude. Jij had geen pijn meer in je buik en was niet meer de hele dag aan het slapen. Jij hebt lekker gespeeld met Yellow en Dazzle.

Alleen Saar [een kleine Labradoodle] trok wel jouw aandacht. Jij wilde eigenlijk wel even aan haar snuffelen, en dichter bij haar komen. Maar zij houdt niet van pups, en zeker niet van drukke pups. Saar trekt dan haar lip op, [wat bijna niet te zien is i.v.m. de lange haren] en gromt heel zachtjes, en daar reageerde jij goed op. Daar was ik dan weer bij mee om te zien, dat jij dus goed naar de signalen van de andere honden kijkt. Jij spreekt en verstaat al best goed de hondentaal.

Maar dat jij de hondentaal goed leert is natuurlijk logisch, jij maakt met zo veel honden contact bij ons, en jij speelt ook met veel verschillende soorten honden. En daar word jij weer heel sociaal van.