Lieve Amor,

Vandaag ben jij erg rustig. Je hebt veel geslapen. Ik denk dat het komt door de wormenkuur die ik jou gisterochtend heb gegeven. De vorige keer dat jij een wormenkuur kreeg, had ik hem in de avond gegeven omdat ik hem in de ochtend steeds vergat. Maar dat was geen succes, jij spuugde nadat ik jou de pil toen gegeven had, al je eten er meteen weer uit. En daarna spuugde je nog zeker 2 keer. Ook wilde jij niet meer eten, en was je echt niet lekker.

Nu had ik de pil gisteren in de ochtend gegeven en dat heeft gelukkig geen problemen opgeleverd. Jij hebt deze keer niet gespuugd. Maar vandaag ben jij niet jezelf. Je eet wel, maar jij bent zo rustig dat ik het alleen maar kan herleiden naar de wormenkuur. En dat kan natuurlijk best, het is toch gif wat ik aan jou geef. Maar aangezien het voor een pup wel belangrijk is om goed ontwormd te worden als je zo klein bent. Moeten wij hier even doorheen.

De volgende keer geef ik geen wormenkuur meer maar ga ik ontlasting onderzoek laten doen. Dan stuur ik een beetje ontlasting van jou op, en onderzoeken ze dat of en wormen of wormeneitjes inzitten. Als dat niet het geval is dan hoef jij ook niet ontwormd te worden, en hoef ik geen gif meer aan jou te geven waardoor jij je weer beroerd voelt.

Bij paarden is dit ontlasting onderzoek al heel normaal. Daar kun je pas een wormenkuur kopen als er bij het ontlasting onderzoek gebleken is dat er wormen of eitjes zijn gevonden. En dat terwijl een paard vroeger om de 8 weken ontwormd werd. Het voordeel van het ontlasting onderzoek bij paarden is, dat de kans dat er in een hoop paardenpoep op straat ontwormings middel zit, nu veel kleiner is dan vroeger. En bedenk als een paard van 500 kg ontwormd wordt dat het een overdosis aan wormenkuur is voor een hond, dat kan dan zelfs dodelijk zijn.

De meest honden vinden paardenpoep erg lekker. Maar aangezien ik nog steeds niet kan zien of de hoop paardenpoep een wormenkuur bevat. Leer ik jou dat jij er langsloopt zonder dat je ervan eet, en dan krijg jij van mij natuurlijk een hele grote beloning. En dat is dus geen gewoon voer, maar gedroogd vlees. Dat vind jij superlekker en het is gezond, zonder geur, kleur, en smaakstoffen. En bedenk ”Een beloning, is pas een beloning, als de hond het als beloning ervaart”