Lieve Amor,

Het is zondag en mijn twee van mijn kleinkinderen zijn een nachtje wezen logeren. Ik hoorde Mara voor 7 uur naar het toilet gaan en dacht dat ze weer terug was gegaan naar haar slaapkamer. Ik dacht nog, dat komt mooi uit dan kan ik nog even verder slapen.

Maar helaas, ik hoorde jou piepen dus ik naar beneden [jij hebt gister weer lekker wat te kluiven gehad dus misschien moest jij nu wel nodig naar buiten].  Toen ik beneden kwam was Mara ook al beneden. Gelukkig had ze jou niet uit de ren gelaten. Ik heb jou naar buiten laten gaan om te plassen. Met Mara heb ik afgesproken dat wij toen gingen aankleden en met jou naar het bos gaan om te wandelen. Het was tenslotte al licht buiten. Dat vond Mara een prima plan.

Wij zaten om 7.30 uur al in de auto en zijn naar de Rotte gereden. Bij de Rotte was het nog lekker rustig en tijdens de wandeling zijn wij ook niemand tegengekomen, heerlijk. Mara en ik gingen ons om de beurt verstoppen, zodat jij ons kon gaan zoeken. Dit deed jij heel goed. Meestal konden wij ons niet eens verstoppen omdat jij het al had gezien dat wij wegliepen en daardoor al naar ons toekwam.

Dat jij ons zo goed in de gaten houdt daar ben ik erg blij om. Zo ben jij altijd in de buurt, jij bent lekker aan het snuffelen en rennen, maar je let wel op. Jij hebt je weer prima vermaakt, lekker door de bagger gelopen en in de plassen gestruind. Dat betekende wel dat jij natuurlijk weer erg vies was geworden.

Dus toen wij thuiskwamen zijn wij eerst de salon ingegaan. Jij ging zelf al op de tafel staan, maar daar hoefde jij vandaag niet op. Jij moest het bad in. Dat deed je nog niet uit jezelf dus heb ik jou geholpen erin te stappen. Daarna lekker warm water gepakt en de bagger er weer afgespoeld. Dit vind jij prima. Daarna de waterblazer gepakt om het meeste water weer uit jouw vacht te blazen. Dit vind jij minder fijn, jij wil dan gaan bijten in de lucht van de blazer. Maar dat wil ik niet, een keer hapte je bijna in mijn hand. Maar gelukkig reageerde je gelijk toen ik zei dat ik dat niet wil.

Zo nu was je weer aardig schoon en droog, dus kon jij je ren in om te gaan slapen. En dat doen jij dan ook. Jij ligt nu al 4 uur achter elkaar te slapen, en zo te zien slaap je nog wel even door. Wij zijn maar 20/25 minuten in het bos geweest, en al die ervaringen en prikkels moet jij weer verwerken met slapen. Gelukkig kom jij in ieder geval wel genoeg aan je rust…