Lieve Amor,

Jij bent nu 5 maanden oud, en woont alweer 3 maanden bij ons in huis. En wat ben jij al veranderd zeg. Jij bent zo ontzettend gegroeid, niet alleen in hoogte en gewicht maar juist mentaal. En hoe snel gaat het allemaal.

Ondertussen ben je helemaal zindelijk. Jij geeft goed aan dat je naar buiten moet, en je houdt het ook op totdat jij weer buiten bent. Ongelukjes komen al lang niet meer voor. Je poot optillen doe jij gelukkig nog niet, ik hoop dat dat ook nog even wegblijft. Als je dat gaat doen dan ga je ook overal tegen aan plassen. Maar dat zal nog een paar maanden duren denk ik [hoop ik].

Je kan ook goed alleen blijven, of het nou één uurtje is of 4 uur, het maakt jou niets uit, jij weet dat ik weer terugkom. Aan het alleen blijven heb ik ook veel gewerkt. Ik heb steeds kleine stapjes gemaakt zodat jij niet leerde dat ik wegging, maar dat jij juist leerde dat ik terugkwam. Jij slaapt net zo lang totdat ik weer terugkom. Natuurlijk laat ik jou uit voordat ik wegga, maar ik hoef niet meer op mijn horloge te kijken om de tijd in de gaten te houden omdat ik voor jou op tijd terug moet zijn. Wat heel prettig is.

Ook zijn ondertussen je scherpe puppytanden verwisseld voor nieuwe grote ronde witte tanden. Wat erg prettig is. Die scherpe tanden hebben als doel om een bijt rem aan te leren. Zodat jij leert hoe hard, en waar je wel en niet in mag bijten. Maar de sloop fase is wel aangebroken, ik moet jou nu meer in de gaten houden dan toen je kleiner was. Jij kan je nu echt met van alles vermaken [slopen dus].

We mogen nu ook al wat langer met jou lopen, wat met 8 weken 10 minuten was, is nu met 21 weken 25 minuten geworden [5 minuten per maand dat je oud bent, 5 minuten x 5 maanden] En dat is fijn dan kunnen we ook wat verder. Jij luistert goed als we aan de wandel zijn. Ook hou je mij goed in de gaten, ik kan mijzelf vaak niet eens meer verstoppen omdat je al gezien had waar ik heen ging. Waar ik juist weer heel blij om ben, zo blijven wij goed in contact samen.

De ontmoetingen met andere honden gaan ook goed. Jij gaat niet meer heel druk op andere honden af. Ik kan jou hier gelukkig ook goed in sturen. En als ik het niet vertrouw dan laat ik jou daar niet mee kennismaken. En beloon ik jou juist voor het goed met mij meelopen.