Lieve Amor,

Gelukkig hebben wij weer een heerlijk rustige nacht gehad. Zo zie je maar dat gisteren gewoon een foutje was.

In de groep van de dagopvang, die elke dag anders is. Probeer jij heel druk te spelen. Helaas voor jou lukt dat niet echt. De honden waar ik jou bij laat zijn juist rustig en willen best spelen maar niet heel wild. En dit is dus de reden dat ik jou met deze rustige honden laat spelen, en niet met hele drukke. Volgens jou zou er wel wat meer actie mogen zijn. Ik doe dit juist om jou te leren rustig te spelen en niet heel lomp en wild.

Na het spelen heb jij weer heerlijk liggen slapen. Een pup moet 18 tot 20 uur slapen op 24 uur. Ik hoor heel veel mensen altijd zeggen dat hun pup daar niet aan komt. Maar ik denk zelf dat jij daar wel aan komt. Als wij wat gedaan hebben dan ga jij daarna altijd slapen. Binnen of buiten. Meestal als jij buiten in slaap valt haal ik jou naar binnen om in je ren verder te kunnen slapen. Daar slaap je dieper dan ergens anders.

In de middag zijn wij gaan wandelen met mijn kleindochter Kiki in de buggy. Dit had ik nog niet met jou geoefend dus ik was erg benieuwd hoe jij hierop zou reageren. Jij vond Kiki wel gezellig en ging even aan haar handjes snuffelen, gelukkig ging jij er niet in bijten, daar was ik al blij om.

Ik loop altijd met een biothane lijn van 3 meter. Het lopen met deze lijn is zo prettig. Jij hebt meer ruimte om te snuffelen, en om gewoon mee te lopen aan een slappe lijn. Het is ook logisch dat jij meer ruimte hebt met de 3 meter lijn, voor jou prettig en voor mij ook. Zo leer jij beter aan een slappe lijn lopen, dan met een korte lijn die altijd strak staat en jou leert te gaan trekken om ruimte te krijgen.

Het meelopen naast de buggy deed jij echt fantastisch. Jij liep netjes mee aan een slappe lijn. Ging natuurlijk ook lekker snuffelen, maar dat mag. Zodra ik een geluidje maak krijg ik jou heel gemakkelijk weer mee. Het was echt een cadeautje om zo met jou en Kiki te kunnen lopen zo lekker in het zonnetje. Daarna thuis was jij natuurlijk weer moe en viel jij heerlijk in slaap.

Wat heel goed uitkwam. Nu kon ik even naar het dorp toe voor een paar boodschappen. Dit is de eerste keer geweest dat ik echt weg was, en jij dus alleen thuisbleef. Ik heb het wel vaak geoefend met je. Dan was ik buiten op de werft terwijl jij binnen in je ren lag, en dan kon ik jou altijd horen als jij wakker werd. Maar nu dus voor het eerst alleen thuis. Ik ben iets langer dan een half uurtje weggeweest. En toen ik terugkwam lag jij nog steeds heerlijk te slapen. Daar was ik erg blij mee. Nu kunnen wij dat rustig uitbouwen naar steeds iets langer wegblijven. Ik ben jou niet aan het leren dat ik wegga, maar juist aan het leren dat ik altijd terugkom…