Lieve Amor,

Vandaag is het de 100e blog die ik over jou schrijf, wie had dat gedacht!

Ik heb je even opgemeten dat was ik dinsdag vergeten, dus heb ik dat vandaag gedaan. Op je schoft meet jij nu 65,5 cm hoog en op je kont 69 cm hoog. Dus nog steeds duidelijk overbouwd maar dat is ook wel te zien. Ook ben je gelijk even gewogen, je gewicht is nu 36.6 kg.

Het opmeten is altijd weer een uitdaging, als ik het streepje op de paal gezet heb van jouw hoogte. Om dan met de rolmaat te meten zonder dat jij de rolmaat te pakken krijgt. Vandaag hielp Finn mij, en bij het meten met de rolmaat sprong jij op met je tanden tegen zijn hoofd. Dat is natuurlijk niet fijn, maar ook wel logisch, voor jou is het een spelletje en happen naar een hoofd hoort daar ook bij. Om dat tegen te gaan moet ik jou gewoon even aan je halsband beethouden zodat je niet kan opspringen.

Wat mij wel opvalt is dat jij soms wil poep eten van andere honden. Dit vind ik heel vies en probeer het in de gaten te houden dat jij daar geen succes mee hebt. Ik merk dat het wel iets met de leeftijd te maken heeft, ik hoor meer honden van deze leeftijd die dat gaan doen. Het is natuurlijk een stukje grenzen verleggen en uitproberen. En als je dan net een hoop poep vindt met veel geur en smaakstoffen erin dan vind je het nog lekker ook, en ga je er graag mee door. Deze poep is meestal van honden die geen hoge kwaliteit voeding krijgen.

Je mocht vanmorgen weer lekker spelen met Yellow, Donder en Dazzle. Ik vond je te druk naar de honden toe, je sprong een beetje tegen ze aan en dat wil ik dus niet. Jij moet leren gewoon rustig kennis te maken als er een hond in de groep bijkomt en niet wild gaan springen. Dat vinden de meeste honden namelijk niet prettig. Na jou een paar keer gewaarschuwd te hebben, heb ik jou uit de groep gehaald om weer tot rust te komen in je ren.

Het is weer donderdag dus dan gaan wij naar detectie les. Jij rent dan de deur binnen naar het detectie lokaal, wat ben jij blij dat je er weer bent. Jij vindt het zo leuk. Vandaag gingen we verder met de geur zoeken in een rij. Ook werd er een nieuwe geur geïntroduceerd, maar die vond jij niet interessant.

En wat ben ik dan trots op jou als jij jouw geur eruit haalt en niet voor de nieuwe geur gaat. Ik kon ook duidelijk aan jou gedrag zien welke het juiste potje was, ondanks dat er meerdere van dezelfde potjes stonden. Nu moest jij echt je neus gebruiken. En wat deed jij het weer goed, topper…