Lieve Amor,

Vandaag was voor jou een andere dag, dan dat het normaal door de week is. Patrick is thuis vanwege het vorstverlet. En hij gaat de keuken en de gang opknappen. Even een nieuwe frisse kleur op de muren. Maar dat betekent natuurlijk dat alle spullen verplaatst worden. Ook jouw ren, die normaal in de keuken staat, die is nu verplaatst naar de woonkamer. Jij vond het allemaal maar raar. En moest eerst wel even wennen aan de nieuwe tijdelijke plaats van de ren.

Normaal ben ik altijd wel bij jou in de buurt bezig maar nu was jij alleen in de woonkamer, en dat heb ik gehoord. Jij kan dan zo zielig gaan zitten piepen omdat jij zo alleen bent. Maar gelukkig kon jij toch je rust wel weer vinden op je nieuwe plek.

Het was wel grappig vanmorgen, jij liep nog in de bijkeuken terwijl Yellow gebracht werd. En normaal zorg ik altijd dat jij dan in de keuken bent als er honden in de bijkeuken zijn. Maar Yellow doe ik altijd gelijk naar buiten zodat hij buiten kan gaan plassen i.p.v. binnen [reu met ballen]. Dus toen ik de deur naar de bijkeuken opendeed kwam jij al vrolijk naar ons toe gelopen. Jij bent gelijk met Yellow mee naar buiten gegaan om lekker met hem te gaan spelen.

In de middag zijn wij weer naar de detectie les gegaan. Aangezien de parkeerplaats vol stond, moesten we verderop in de straat parkeren. Dat is dan geen probleem, alleen als jij in een nieuwe omgeving komt kan ik echt niet doorlopen met jou. Jij gaat dan eerst uitgebreid alle geuren uit snuffelen, ook als we daar op dat moment geen tijd voor hebben.

Als je dan binnenkomt weet jij gelijk wat er gaat gebeuren. Jij begint direct met snuffelen en hoort mij gewoon niet meer. Ik moet dan alles uit de kast trekken om jouw aandacht te krijgen. Vandaag starten wij vanachter een dichte deur. Wij weten dan allebei niet wat er waar staat en waar het potje met de geur staat.

Het is zo mooi om te zien hoe goed jij gaat zoeken. En zelfs een keer toen het potje buiten alle attributen stond, en jij hem niet kon vinden. Bleef je gewoon doorzoeken zonder dat jij om hulp kwam vragen. Je gaf niet op en werd er ook niet onzeker van. Zo knap van jou. Jij bent nu 4,5 maand oud en kan al best goed geconcentreerd werken. Maar het belangrijkste vind ik, dat wij er samen lol in hebben!

Ondertussen ben jij begonnen met het wisselen van jouw tanden. Ik heb niet gezien dat jij je tanden verloren bent. Ook geen bloed gezien. Dus waarschijnlijk zijn de tanden eruit gevallen tijdens het kluiven. En heb jij ze gewoon opgegeten. Als ik in jouw mond kijk dan zie ik dat jou onder en boven voortanden allemaal al gewisseld zijn. Nu je hoektanden en je kiezen nog.

Ik zie dat jij aan het wisselen bent, aan de vorm van je tanden. Jouw nieuwe tanden zijn groter, witter en ronder dan de scherpe puntige puppy tandjes die jij eerst had. Het is wel een fijn idee dat jouw tanden straks niet meer z’n pijn doen. En meestal wordt het bijten ook gelijk een stuk minder…