Lieve Amor,

Vanmorgen kwam je vriend Guus weer spelen samen met Bjorn. Jullie hebben met zijn 3e gelopen en even lekker gespeeld. Ik heb expres Bjorn bij jou en Guus laten spelen, omdat hij erg druk is, ook in zijn spel. En aangezien jij en Guus rustige spelers zijn kan Bjorn leren om ook rustig te spelen.

En dat klopte ook nu weer, het duurde niet lang of jij lag samen met Bjorn op de grond te spelen. Rennen zie ik jullie dan helemaal niet doen, maar liggend op de grond lekker spelen is jouw favorieten spel. En dan wisselen Guus en Bjorn af wie er met jou aan het spelen is, of jij wisselt het af met wie jij speelt.

Nadat ik jou heb binnengehaald om weer te slapen in je ren, heb jij 5 uur geslapen! Ik wilde jou al eerder naar buiten doen maar zolang jij slaapt laat ik jou slapen. Na 4 uur dacht ik dat jij wakker werd, je deed een oog open. Maar toen ik vroeg of jij meeging naar buiten, maakte je nog geen aanstalten en mee te gaan. En aangezien ik weg moest, heb ik je ren weer dicht gedaan en ben jij weer verder gaan slapen. Pas toen ik terugkwam maakte je aanstalten om mee naar buiten te gaan.

Zo zie je maar hoe veel energie het kost als jij even aan het spelen geweest bent. En als ik dan hoor dat sommige honden na 1 uur alweer uit de bench/ ren gelaten worden omdat ze wakker zijn. Dan zie je dat ze ook niet genoeg rust krijgen. Daarom is het ook belangrijk dat ze op hun vertrouwde plaats liggen waar ze echt rust hebben [of verplicht rust krijgen], en niet een plaats waar constant mensen langslopen. Dan komen ze niet genoeg aan hun rust toe.