Lieve Amor,

Ik merk dat jij aan het veranderen bent. Jij bent nu natuurlijk vier maanden oud, en ik zit te wachten totdat jij je tanden gaat wisselen. Ik merk dat jij nu van alles probeert te slopen. En ik kan nu ook zeggen “dat doet hij anders nooit”. Normaal sloopte jij niets, en nu had jij al een boek met aantekeningen van dierengesprekken te pakken gehad. Ik begrijp best wel dat jij nieuwsgierig bent wat al die dieren mij verteld hebben. Maar hoe jij de aantekeningen leest is niet helemaal de bedoeling.

Jij bent nu ook van alles van de bank aan het pikken, kussens of wat jij daar dan ook tegen komt. Jij vindt alles de moeite waard om te testen hoe sterk het is. Klompen, pantoffels alles moeten wij veilig wegzetten anders bewaar jij het voor ons.

Meestal gaat het wisselen van de tanden ook gepaard met een terugval van de zindelijkheid. Hier heb ik gelukkig bij jou nog niets van gemerkt. Maar ik ben er wel alert op.

Na het werk ben jij met Patrick lekker een stukje wezen lopen op de Tuidersweg. Deze weg is nu afgesloten voor al het verkeer, dus dat is nu heerlijk rustig lopen. Naast de weg is het één grote zandvlakte [daar moeten huizen komen]. Jij vindt het fantastisch om op het zand te lopen. Op het zand lag ook een grote betonnen rioolbuis. Die vond jij wel interessant, en zonder moeite liep jij er al doorheen. Nu past het allemaal nog als jij door de buis heenloopt, dat is volgend jaar wel anders. Als jij er dan doorheen wil dan zal jij door je poten moeten buigen anders past het niet.

Nadat jij weer terug bent van je wandeling, ging jij weer netjes op de mat zitten zodat jouw poten afgedroogd kunnen worden. Tijdens het afdrogen probeer jij nog wel te bijten in de handdoek of in handen. Maar meestal geef ik jou de andere kant van de handdoek in je mond zodat je mij met rust laat. Ik maak mij niet zo heel druk over dit bijten in de handdoek. Dat gaat straks vanzelf wel over.

Ik kon wel merken dat jij laat op de dag je langere wandeling hebt gemaakt. Normaal gesproken heb jij eerder op de dag je langere wandeling en kun je daarna lekker slapen. En ben je in de avond actief met spelen of donderstenen.

Nu slaap jij de hele avond al, en ben jij gewoon niet wakker te krijgen. Jij was buiten in je mand gaan slapen maar ik kreeg jou met geen mogelijkheid naar binnen. Als ik probeer jou overeind te krijgen dan blijf jij gewoon een slappe pop. Uiteindelijk heb ik je half opgetild en jou toch overeind gekregen, het viel niet mee maar was toch gelukt. Ik heb je laten plassen en naar binnen gebracht zodat jij lekker in je ren verder kon gaan… slapen!