Lieve Amor,

Vandaag is het donderdag, dus gaan wij straks naar de detectie les. Daardoor mocht jij wel even met Donder spelen maar niet te lang anders ben je moe als je moet zoeken. Maar helaas dat even spelen was toch wat langer dan geplant.

Jij lag na het spelen in diepe slaap, ik moest gewoon mijn best doen om jou wakker te krijgen. Maar gelukkig lukt dat wel en ook nog op tijd. Ik heb een hekel aan te laat komen.

Bij aankomst stond je al voor de deur te wachten totdat hij eindelijk open ging. We gingen eerst nog even achteruit omdat er nog een hond naar buiten moest komen van de les voor ons. Deze Beagle durfde niet meer te lopen toen hij jou zag. Hij bevroor gewoon van angst, ondanks dat wij al een paar meter achteruit gegaan waren om hem ruimte te geven.

Toen waren wij aan de beurt. Even opwarmen, zorgen dat jij snel succes hebt met de geur zoeken en natuurlijk belonen. Daarna werd het wat moeilijker gemaakt. De eerste keer ging het nog goed, jij liep bijna in 1 rechte lijn naar de geur toe, ondanks dat je hem niet kon zien.

Daarna werd de geur verstopt in een bak met een deksel waar in het midden een gaatje zat. De geur zat onder het gaatje, dus je zou het moeten kunnen ruiken. Wij zagen wel dat jij de geur rook, maar het was te moeilijk voor jou om de geur te vinden. Na anderhalve minuut zoeken heb ik jou uit je leiden verlost, jij kon de geur niet vinden. Ik heb je toen naar mij toe geroepen en even afgeleid.

Daarna hebben we de geur onder het gaatje geplakt om het wat makkelijker te maken. Maar helaas ook nu kon je hem niet vinden. Hier was toch duidelijk te zien dat de geur vanuit het potje duidelijker te ruiken was, dan zonder het potje. Ik heb jou weer naar mij toe geroepen, jou beloont voor het komen en je goede werk [ook als had je hem niet gevonden, je deed wel heel erg goed je best].

Dat jij nu al 2 keer de geur niet gevonden had maakte jou onzeker. Dat was duidelijk te zien toen jij mocht gaan zoeken en jij naar binnenliep, je omdraaide en voor mij ging zitten van “help mij maar, ik weet het niet meer”.

Daarna hebben we een paar makkelijke zoekopdrachten gedaan zodat jij het wel goed hebt afgesloten. Ik wil natuurlijk niet dat jij de lol van het detectie werk verliest en er onzeker van wordt.