Down

Ervaringen van klanten

Hoe fijn is het om naast de ‘standaard’ lessen en coaching aan mens en huisdier, ook op deze manier van toegevoegde waarde te mogen zijn.

De trainingen op het gebied van communiceren met dieren en Healing Touch hebben mij nu al zoveel gebracht. Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen, dank jullie wel! Wat is het fijn om dit te kunnen en mogen doen – ik word hier ZO enorm blij en gelukkig van!

Luceline van Koppen
Healing Touch for Animals practitioner
Dierentolk

Communicatie met dieren / Dierentolk

Na een spontaan aanbod van Luceline om met mijn Spaanse Waterhond Pippa “te praten”, heeft Luceline mij afgelopen woensdag verrast met de antwoorden op mijn vragen over het gedrag van Pippa. Kippenvel en een traan, was de eerste reactie die het bij mij opriep.

Luceline heeft d.m.v. een foto een gesprek gehad met haar en heeft daar mijn vragen gesteld. Het mooiste geschenk wat ik kreeg is dat ik de vorige hond moest loslaten en dat ik haar oma moet loslaten. Pippa vindt het fijn bij ons. In een woord geweldig om dit door te krijgen!!!

Monique

Alle lessen gaan door.Fijne dag vandaag!

Nog even een geheugen opfrisser 🤗

Het is warm heel warm voor mens en dier loop zo veel mogelijk op het gras en in de schaduw en loop zeker niet te lang/ver 🥵

De voet zolen van de hond verbranden met deze temperaturen echt!! (Probeer zelf maar je voet op het asfalt of de tegels neer te zetten) 😃

En ga zeker niet fietsen met dit weer of laat de hond niet achter in de auto 😅 See MoreSee Less

View on Facebook

BROODFOKKERIJ, GASTGEZIN-TEVEN & VERANTWOORDELIJKHEID ALS KOPER

“Maar hoe kun je zo’n snuitje nou weerstaan” kopte de krant gisterochtend. Het is het zoveelste artikel over de hondenbroodfokkerij, zoals ze de laatste weken veel verschijnen. Ook op TV is de laatste tijd veel te zien over mensen die een broodfok-pupje aangeschaft hebben. En waar achteraf vaak een heleboel mis mee scheen te zijn. In de Coronatijd groeit deze puppyhandel gestaag.

TERM BROODFOKKER
Laten we eerst de term “broodfokker” eens nader bekijken: een broodfokker is iemand die honden (of andere dieren) fokt met als voornaamste doel geld te verdienen, en het welzijn van de dieren ondergeschikt stelt aan de economische belangen. Een dergelijke fokker let daarom niet (of minder) op de gezondheid en het karakter en welzijn van het dier.
En de term “fokker” betekent: degene die ten tijde van de worp eigenaar is van de moederhond. Iemand die dus eenmalig een nestje heeft is ook een fokker.

“Lomp” zou je zeggen, “iedereen weet toch dat je geen broodfokhond moet aanschaffen”. Ja, maar blijkbaar ligt dat niet zo eenvoudig. Iedereen weet echt wel dat je geen pup moet kopen die uit een duistere, vieze stal komt (al zijn er nog steeds mensen waarbij dan nog steeds geen alarmbellen afgaan). Maar broodfokkers zijn natuurlijk ook niet meer van gisteren. En weten dat een vieze stal niet meer de manier is om je handelswaar aan de man te brengen.

Van de week was er een cursist op mijn hondenschool. Een lieve rustige vrouw met een jonge labradoodle. Heel eerlijk bekende ze dat ze zich erg had vergist in de aankoop van deze hond. Voorheen had ze al een Bouvier en een Herder gehad; een ervaren hondenbezitter dus. Ze snapte niet wat er in de opvoeding met deze hond nu mis ging. Ze was hopeloos. Haar hond reageerde op alles, was druk, blafte veel, was springerig, en in huis hing hij geregeld in haar armen die vol krassen zaten. De fokker van deze hond was aangesloten bij de ‘rasvereniging’ (ik zet dit tussen haakjes omdat een Labradoodle nog geen erkend ras is) en haar aankoop was weloverwogen en leek bij de goede fokker te zijn. De pups lagen in huis, er werd wat aan socialisatie gedaan en ze kreeg een puppypakket en aankoopcontract mee en alles leek oké. Bij wat doorvragen kwamen we al snel op mogelijke oorzaken van het gedrag van haar hond.

GASTGEZIN-TEEF
De moederhond van haar pup was niet een hond die bij de fokker woonde maar was een zogenaamde ‘gastgezin-teef’. Deze formule wordt bij fokkers weleens gedaan. Het betekent dat een fokker uit het gefokte nest een teefje wil aanhouden om verder mee te fokken. Maar omdat er vaak al meerdere honden in het gezin van de fokker wonen, plaatst hij zo’n teefje uit bij een zgn ‘gastgezin’. Deze ‘krijgt’ de hond, met als voorwaarden dat de fokker er 1 of meestal nog meerdere nesten mee gaat fokken (ik hoor zelf aantallen van 5!). Na een dekking en aan het einde van de dracht wordt deze teef dan terug naar de fokker gebracht. Daar krijgt ze haar nest, als de pups zo rond de 6-8 oud weken zijn, mag de hond terug naar haar “eigen” gastgezin en de fokker verkoopt deze pups. Dit moet dan nog een aantal keren gebeuren en na een aantal nesten is de hond dan ‘klaar’ en voorgoed eigendom van het gastgezin. Dit klinkt als een aannemelijke constructie. Je zit niet met hoge aanschafkosten van de hond en meestal worden kosten als dierenarts en entingen vergoedt. En de teef krijgt individuele aandacht van het gezin waar hij woont en valt niet buiten de boot in een huis vol honden bij de fokker.

In de Labradoodle-wereld lijkt deze constructie eerder regel dan uitzondering. Begrijpelijk, want een labradoodle is momenteel big business en levert een pup al gauw € 2500,- tot € 2800,- op. Het is interessant om eens nader te bekijken hoe dit is voor het welzijn van moeder en pups.

Gastgezin-teven worden vaak al jong gedekt. Logisch, want de fokker heeft ‘haast’. Hij mag volgens de vereniging niet boven een bepaalde leeftijd fokken en er moet tenminste één loopsheid tussen de nesten zitten. Wil je vier of vijf nestjes fokken dan moet je de teef al jong inzetten, vaak al op leeftijd van anderhalf jaar. Naar mijn idee veel te vroeg en is de jonge teef echt nog niet volwassen en stabiel genoeg uitgegroeid om een nest te hebben. Een leeftijd van 2,5 -3 jaar zou veel beter zijn voor het welzijn van de teef.

In de meeste gevallen wordt er een progesterontest gedaan om de juiste tijd van dekking te bepalen. Ook allemaal logisch want een loopsheid missen kost een ronde. Dit betekent een paar ritjes naar de dierenarts, vaak door de fokker gedaan (die voor de teef meestal een redelijk onbekende is). Ook bij de dekking (vaak ook door de fokker begeleidt) is het zaak dat het lukt, en worden teven meestal vastgehouden om gedekt te worden. Ook worden er meerdere dagen achtereen dekkingen gedaan. Ook logisch, ieder verloren eitje moet nog een zaadje treffen want dat is weer een pup. Ik hoor zelfs verhalen van 4 tot 6 dekkingen !!…….Een groot nest is immers lucratiever!

STRESS BIJ DE PUPS
Van enige spontaniteit is geen sprake meer, de teef is ingezet als middel met maar één doel: pups, liefst zoveel mogelijk. En dan gaat zo’n teef aan het einde van de zwangerschap opeens naar een vreemd huis (van de fokker) om daar te gaan bevallen. Soms mag de gastgezin-eigenaar daar bij zijn, wat fijn is voor de teef. Maar meestal is dit niet het geval. Je begrijpt dat dit een zeer stressvolle situatie is voor de teef. Vaak zijn er bij de fokker thuis ook nog andere honden. Deze horen in de beleving van de teef niet tot haar gezin en is alleszins geen veilige omgeving om je nest te krijgen. De teef gaat door deze stress veel stresshormonen aanmaken. Het is bekend dat dit al invloed heeft op de ongeboren pups. Deze moeten namelijk ‘goed voorbereid zijn om in een stressvolle omgeving geboren te worden’. Door de stress maakt de moeder stresshormonen aan die invloed hebben op de hersenontwikkeling van de ongeboren pups. Na de geboorte zijn deze pups gedurende hun hele leven gevoeliger voor het stresshormoon cortisol. De pups kunnen dan minder goed omgaan met stress, zullen sneller angstgedrag vertonen, zijn prikkelgevoeliger, kunnen minder goed omgaan met veranderingen en zullen sneller probleemgedrag ontwikkelen dan pups die van een stabiele moederhond komen.

OPEENS IS ALLES ANDERS
……Je leven is opeens anders, fijne wandelingen met je baasje zitten er niet in. Je wordt vaak gedwongen om bij je pups te blijven, in een aparte hoek van een huis dat je niet kent, achter een hekje of in een aparte ruimte, er zijn misschien wel honden die je spannend vindt, mensen die je niet eens kent, die allemaal naar je pups komen kijken. Je mist je baasje, je had zo graag trots je kindjes aan hem willen laten zien, je snapt niet waarom alles opeens zo anders is. Je stress blijft aanwezig, maar je wilt je pups niet verlaten (zegt je instinct)……

EFEECT OP MOEDERHOND EN PUPS
Wij houden honden vanuit onze perceptie. En daarmee sluiten we niet altijd meer aan op de intrinsieke motivatie en het natuurlijk gedrag van de hond. En gaan we vaak voorbij aan de emoties van het dier. Een teef kan niet kiezen of ze een nest wil. Sommige teven zijn geboren moeders, maar er zijn er ook genoeg die dat niet zijn (en zeker niet voor 4-5 nesten). Wat betekent dat nu voor een teef, als je je partner niet mag kiezen, en je gedwongen wordt tot een dekking, je je nest in een onveilige omgeving moet hebben. Dan gaat het niet meer over de hond, maar over onszelf, over een eigen gewin. Moeder en pups worden tot een product gemaakt. En daarmee raak je steeds verder af van jezelf. Je wordt niet meer gezien als individu, het geeft veel stress, het tast je weerstand aan, je krijgt lichamelijke klachten zoals allergieën of auto-immuunziektes. Je raakt uit balans….je ziel is tot in de basis aangetast……

Ik kom veel instabiele gestreste (vooral) labradoodles tegen. Honden die vol met allergieën zitten, slechte eters zijn, hun rust niet kunnen pakken, erg dwingend in gedrag zijn, veel blaffen en zichzelf vaak niet onder controle lijken te hebben. En als ik doorvraag, zit er meestal zo’n gast-gezin-constructie achter, van een fokker die teveel en te groots fokt.

Als ik dit vertel aan mijn cursist staan de tranen in haar ogen: ‘ik heb me dit nooit gerealiseerd’ zegt ze. En dat klopt, als koper realiseer je dit vaak niet.

VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE KOPER
Zijn alle fokkers verkeerd bezig? Nee zeker niet!! Ik kom veel fokkers tegen die erg begaan zijn met hun moederhond en pups. En die met hun hele hart en ziel hun nest begeleiden. En er zijn ook fokkers die uit hun incidentele nestje een leuke teef bij vrienden plaatsen om daar toch nog een keertje een nestje mee te hebben.
Maar er zit ook veel kaf onder het koren. En dat zijn juist niet de uit de klei getrokken boeren met een achteraf nestje. Het zijn vaak de fokkers in een sjiek jasje. Als koper wil je natuurlijk een leuke, lieve stabiele hond die 15 jaar bij jou komt wonen. Niemand zit te wachten op een angstige, nerveuze pup die niet kan dealen met de wereld om hem heen. JIJ hebt dus de verantwoordelijkheid in de keuze waar je je pup koopt.

HOE KIES JE DE GOEDE FOKKER?
Hoe weet je dat? Dat betekent goed en uitgebreid onderzoek gaan doen naar het adres waar jij je pup wilt gaan kopen. Pluis websites uit, kijk goed op hun facebookpagina’s en scrol vooral door naar de jaren terug om een goed inzicht te krijgen hoe de fokker de laatste jaren bezig is geweest.

** Hoeveel honden heeft de fokker, en in welk tijdsbestek zijn die er gekomen?
Een fokker die in een paar jaar tijd van één hond naar 6,8,10 of zelf meer honden is uitgebreid klopt niet. Als je zoveel honden hebt, kun je niet meer de individuele aandacht geven aan de hond. Dan gaat het je niet meer om de hond, maar om andere zaken.

** Hoeveel honden heeft de fokker in een gastgezin?
Het zal je waarschijnlijk meer dan verbazen…..Op websites wordt wel geschreven dat ze kleinschalig zijn en 2 of 3 honden hebben. Maar als daar buiten beeld nog eens een aantal gastgezin-teven bij zitten kun je gaan rekenen. Ik lees over fokkers die 10 of zelfs meer gastgezin-teven hebben. Een fok-product dus.

** Hoeveel nesten heeft de fokker per jaar? En hoe socialiseert hij de pups?
Een nest begeleiden en pups goed socialiseren is 24/7 werk. Dat is niet te doen als er 10-20 of meer pups tegelijk zijn. Dit kun je niet optimaal socialiseren. Met een eenvoudig socialisatierondje rondom het huis ben je met 2 pups al gauw 20 minuten bezig. Met 20 pups kost je dat 3 ½ uur. Niet te doen. Dan kun je ’s middags ook niet nog eens iets anders individueel met een pupje gaan doen. Massawerk is niet goed voor een optimale socialisatie. 10 pups in een auto stoppen om ze daarop te socialiseren is geen socialiseren maar confronteren. Dan kun je niet kijken hoe het voor elk individueel pupje is en hoe je je ritje kunt aanpassen aan elk individu. Een afgezet stuk van de tuin met wat speeltjes en speeltoestellen heeft niets te maken met socialisatie. Want….na 2 dagen is het nieuwtje eraf en is er slecht alleen nog gewenning. Socialisatie betekent dagelijks (van week 4 tot week 9) iets nieuws aanbieden aan de pups….voorwerpen, geluiden, ervaringen, uitjes, en nog veel meer.

Lopen de puppies lekker door het huis, leren ze om te gaan met huiselijke omgevingen, of worden ze alleen maar in de puppykamer gehouden?Je kunt je voorstellen dat zo’n pup dan losgaat als hij bij jou in huis komt. En dan zitten de pups weliswaar in huis, wat voor veel kopers een pluspunt lijkt, maar het is niet voldoende. En worden de pups al begeleid in hun zindelijkheid of mogen ze overal plassen….voor jou als eigenaar dan een hele kluif om dit verstoorde zindelijkheidsbesef ‘recht te zetten’.

** Wat doet de fokker zoal met zijn andere volwassen honden (als er pups zijn)?
Zijn er dan nog die fijne dagelijkse wandelingen naar het bos of strand? Of leuke speurtrainingen, spelletjes, individuele uitjes? Of moeten die honden dan 8 weken (of langer!) inleveren? Of wordt er überhaupt niet met de volwassen honden gewandeld of leuke uitjes gedaan? Verblijven deze honden alleen maar in huis (of kennel!) en tuin? Hoe groot je tuin ook is…het blijft een groot hondenhok waar niet veel nieuws meer te beleven is. Kijk weer op hun facebookpagina. Een foto van een keertje naar het bos is niet voldoende he!

Hoe zijn die honden in gedrag? Zijn ze druk, blaffen ze veel, slopen ze, plassen en poepen ze overal, lopen ze over tafel of graven ze de tuin uit….allemaal uitingen van te veel stress, verveling en te weinig individuele begeleiding.

** Fokt de fokker voor geld?
Aan een eenmalig gemiddeld nestje (5 pups) van een gangbaar ras (€ 1200,- per pup) die je 10 weken (ja !!) in huis hebt, verdien je niet zo veel. Je hebt je kosten voor medische onderzoeken, dekking, aanvraag stamboom, dierenarts en voeding. Je hebt er weken je ziel en zaligheid in hebt gelegd. Je hebt er zelfs vakantiedagen voor opgenomen en een betaalde oppas in huis gehad voor de uurtjes dat je even boodschappen moet doen. Op zich niets mis mee. Het wordt pas lucratief als je met dezelfde teef meerdere nesten neemt en je je eigen dekreuen hebt.

Als het veel nesten per jaar zijn, ruikt het naar broodfokkerij.
Pluis website en facebookpagina af, en tel het aantal nesten (en pups) eens die er in het afgelopen jaar bij de fokker zijn geboren. Komt dit boven de 3 of 4 nesten: laat dan je alarmbellen afgaan. Ik reken even voor: 7 nestjes van bijv. labradoodles van gemiddeld 6 pups (meestal zijn het er meer!)…..opbrengst € 105.000,- per jaar. Haal daar je kosten en BTW (als ze die al opgeven) van af…..dan blijf je ruim op meer dan een modaal jaarinkomen zitten. Zijn er nog meer pups per jaar: kassa!

** Hoeveel nesten zijn er TEGELIJK aanwezig?
Als er meerdere nesten tegelijk liggen, en deze pups vaak ook nog bij elkaar worden gezet, doet dat wat met de pups. Ze leren niet wat het is om in rust te zijn (pups slapen tenminste 20 uur per dag). Er is dan altijd wel een pupje dat blijft ravotten, piept of de boel wakker houdt. De pups komen dan onvoldoende aan hun rust, wat ook weer een grote invloed heeft op hun stresssysteem en weten niet meer wat het is om gewoon rustig ergens te liggen. Als goede fokker begeleidt je dit: je zorgt dat pups lekker rustig en ontspannen kunnen slapen en haalt het onrustzaaiertje er eventjes uit. En die probeer je dan individueel toch aan te zetten om rustig te worden door hem bijvoorbeeld bij je op schoot te nemen en te masseren.

Veel pups bij elkaar worden meestal niet apart gevoerd. Bij een nestje van 6 pups is dit apart voeren al een hele toer. Ik bedoel dan niet zo’n puppybar met bakjes naast elkaar. Daarbij heeft een pup nog steeds geen rust om rustig te eten. Pups die gezamenlijk uit bakken moeten eten ontwikkelen meestal een verstoord eetpatroon: het worden grote schrokkers (met soms nog voeragressie), of slechte eters. Sommige pups blijven zelfs achter in gewicht omdat ze niet voldoende de gelegenheid hebben gehad om te eten. “We zijn op dat kleintje gevallen” hoor ik wel eens…….tja

** Hoe goed ken jij de moederhond? En wat weet je precies van haar?
Een uurtje een hond zien geeft geen compleet beeld. Je zou kunnen vragen of je eens mag meewandelen als de fokker met de teef op pad gaat. Dan kun je haar gedrag ook buiten zien. Hoe ze reageert of dingen om haar heen of op andere honden. Is ze ontspannen of een gestreste hond? En hoe zit het met de vaderhond? Ken je die goed? Je wilt immers toch weten uit welk hout jouw pup gesneden is? Een nerveuze ouder is geen goede voorwaarde tot aankoop.

** Hoe selectief is de fokker naar jou als koper?
Uitgebreide intake-gesprekken, meerdere uitnodigingen tot visites (vooral als er nog geen pups zijn), en veel doorvragen door de fokker is belangrijk. Je wilt immers weten waar jouw met zorg gefokte hondje 15 jaar gaat wonen. Een fokker die “toevallig nog een pupje overhad” is opvallend.
Een goede fokker werkt niet met wachtlijsten maar heeft slechts een paar mensen die het niet erg vinden 1 of 2 jaar op een nestje van een teef te wachten. En een goede fokker werkt zeker niet met wachtlijsten waar een soort inschrijflimiet aan zit: “De wachtlijst is nu geopend, je kunt nu inschrijven …..” is echt heel raar! Ja het gebeurt! Alsof er een goede wasmachine-aanbieding voor 24 uur beschikbaar is.

“De fokker was zo aardig en begaan met de pups”. Logisch, jij bent de klant, en bij een goede ondernemer is klant koning en probeert hij een goede indruk achter te laten. Want klanten leveren jou je boterham, fancy huis, vakanties, uitjes, luxe dingetjes, mooie auto……

Nogmaals: ik wil zeker niet alle fokkers over één kam scheren, er zitten echt toppers bij. Maar er zit helaas ook veel kaf onder het koren, vaak verborgen in een mooi jasje. En het is JOUW taak om daar een goede keuze in te maken….. En als dat betekent dat je bijna niet aan het ras kunt komen wat je graag had gehad, dan kun je daar je vraagtekens bij zetten. Want een ras dat zo populair is, is meestal niet de juiste keuze. Dat is in de geschiedenis wel gebleken. Gedragsafwijkingen bij bijvoorbeeld de Engelse Cocker, Golden Retriever en Berner Sennen waren aan het einde van de vorige eeuw zeer verontrustend. Wijk dan uit naar een ander, verwant ras. En zoek naar die fokker die uit liefde een eenmalig nestje heeft.

STOP DE BROODFOKKERIJ!
Zolang we blijven kopen, blijft deze absurde handel in pups in stand. Laat jouw pup geen handelswaar zijn! Maar laat jouw pup vanuit liefde en compassie geboren worden….

En denk helaas niet: dat brei ik dan wel een beetje recht bij mijn pup. Iets wat al zo in de basis verkeerd is aangelegd blijft een levenslang ‘defect’.

Met de hond van mijn cursist gaat het wel goedkomen. Ze realiseert zich dat deze hond een leven lang meer zorg nodig heeft. Gelukkig wonen zij en haar man in een rustige omgeving, en zijn de prikkels niet te overdadig. Ze gaan niet op vakantie en er komen geen kleine kinderen over de vloer.

Delen om nog meer bewustheid te creëren…heel graag

Reageren mag ook, maar negativiteit wordt direct verwijderd. Kun je je vinden in het verhaal, heel fijn. Voel je je aangesproken: stel dan vragen aan jezelf, maar niet aan mij. En scroll weer rustig verder….. See MoreSee Less

View on Facebook

Dagelijks controleren op grasaren. Niet alleen bij de pootjes maar overal Vergeet zeker de ogen en oren niet. See MoreSee Less

View on Facebook

🏖Ook vandaag hebben wij een heerlijk tropen rooster 🐶🐱en genieten wij volop van het verkoelende zwembad 🏊‍♂️🏊‍♀️ See MoreSee Less

View on Facebook

Gecertificeerd Dierentolk

Een wereld van verschil

In het verleden is Harvey al meerdere malen bij Dierenpension Pijnacker geweest. De goede en fijne manier waarop er met Harvey om werd gegaan, was voor ons reden om terug te komen. Helaas was Harvey vaak erg onrustig en blafte en piepte heel veel tijdens zijn verblijf. Toen is er gezamenlijk besloten om Harvey maar niet meer onder te brengen in Pijnacker.

Tot kort geleden. Harvey leek voor ons wat rustiger geworden en toen toch weer contact gezocht met het pension om hem een weekje te laten logeren terwijl wij op vakantie gingen. We hebben gekozen om tijdens de opvang Harvey ook te laten behandelen middels Healing Touch for Animals. Ik was meestal wat twijfelachtig over dit soort behandelingen, maar wat zijn we blij dat we het gedaan hebben. Harvey is behandeld door Luceline en het is echt een wereld van verschil! Harvey was stukken rustiger in het pension en ook thuis merken we een groot verschil. Wij zijn helemaal blij!

Dank je wel Luceline en tot ziens!

Jeroen en Marjolein

Healing touch na trauma

Mijn chiwawa Noa van 1,5 jaar, is een keertje aangevallen en gebeten door een hond.  Sindsdien is ze bang voor andere honden. Dat bleek ook toen ik haar naar het pension bracht om een dagje te wennen. Luceline vertelde over de mogelijkheden van een healing sessie. Ik heb het met beide handen aangepakt.

Toen ze bij ons thuis kwam, werd Noa al rustiger, ze ging in de vensterbank liggen, wat ze normaal nooit doet. Je zag wat gebeuren, maar Ik kon er niet precies mijn vinger opleggen.

Wel zie ik sindsdien positieve veranderingen, ook buiten bij andere honden.

Een healing touch behandeling is dus zeker een aanrader!

Gerry

Healing touch

Mijn ervaring met healing touch for animals met Lucelinde was een aparte ervaring.
Op een dinsdag middag is Luceline bij mij thuis gekomen voor mijn hond. Hij was in deze periode heel sloom en niet actief, het leek erop of hij er geen zin meer in had. Luceline hoorde dit en bood haar hulp aan door middel van healing.
Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar ik liet het gebeuren … Ik dacht alleen maar: ‘Als mijn hond maar beter wordt… ‘
Luceline pastte haar healing-methode toe, en maakte alle chakra’s van mijn hond open. Ze ontdekte ook de oorzaak van zijn slome gedrag: hij had last van zijn blaas!
Toen Luceline weg ging was mijn hond een stuk opgewekter en levendiger. Wat ook opviel was dat hij veel beter sliep als daarvoor. Ik ben vervolgens naar de dierenarts gegaan en hij had idd een blaasontsteking. Hij heeft een bloed en urine onderzoek gehad en antibiotica. Na een week was hij er helemaal vanaf. Luceline, bedankt dat je langsgekomen bent, je healing methode heeft zeker ook meegeholpen aan het herstel van mijn hond. Super bedankt!
Wernher

Healing Touch For Animals

Onze jonge hond Chase van 9 maanden kreeg een behandeling Healing Touch. Dit omdat hij heel veel blafte naar alles en iedereen.

Luceline had vooraf een aantal doelen opgeschreven om dat te bereiken met Healing Touch, en een correctie woord voor ons.

Door middel van concentratie en strijk bewegingen (dit wordt op kleine afstand gedaan) werd bepaald waar de blokkade(s) in het energie veld zitten. (chakra`s). Bij Chase werd op zijn kop en laag in de rug een blokkade gevoeld. Door de blokkade op te heffen door middel van strijk bewegingen, kan de energie weer vrij stromen, waardoor de klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

Chase was tijdens deze behandeling bijzonder rustig. Ook werden de vooraf gestelde doelen opgelezen naar Chase toe, en op het laatst het correctie woord. Dit woord kunnen we gebruiken wanneer Chase weer ongewenst gedrag vertoond als hij weer veelvuldig blaft.

De behandeling werd met respect gedaan.
Ik vond het een bijzondere ervaring.

Chase was de gehele verdere dag rustig en relax, ook de dagen er na was dat merkbaar.

Adie Meijster

Healing touch voor Murphy!

Onze franse bull Murphy wordt erg nerveus van andere honden. Hij gaat aan de lijn trekken en gaat blaffen.
Na de behandeling van Luceline gaat het beter met hem. Hij is nog steeds alert als er andere honden langs lopen. En bij sommige honden gaat hij weer tekeer. Maar ik krijg nu wel sneller contact met hem zodat ik hem sneller af
kan leiden.
Bij de cursus liep hij in een rechte lijn naar zijn plekje zonder dat hij ging blaffen naar zijn mede-cursisten dus het gaat steeds beter. Maar hij blijft andere honden aan de lijn spannend vinden.
Bettina

In gesprek met kater Mack

Na 10 jaar ging onze Mack ineens mank lopen met li-voor, wilde er totaal niet opstaan en was super zielig.
Dierenarts geweest, röntgenfoto’s gemaakt, bloed geprikt, niks te vinden, dan maar iig pijnstilling mee, deed ook niet veel…..
En toen kwam Luceline met het idee om via een foto met Mack te praten, mag altijd maar had wel me bedenkingen.
Karaktereigenschap klopt> lief en toch ook stoer, muizen vangen doet hij graag, De pijn die hij heeft komt uit z’n schouder en is van het op hoogte naar beneden springen en verkeerd terecht gekomen (ws van de schutting). Ik mag ook idd niet aan z’n schouder zitten, daar liet hij trouwens bij de dierenarts niks van merken, (komt het stoere naar boven). Hij loopt nu weer goed, springt weer en gaat weer achter de muizen aan.
Hij heeft tegen Luceline gezegd dat hij hier een leuk leven heeft met de andere 4 katten. De knuffel na het gesprek heb ik gehad van Mack. Het was een leuke en interessante ervaring.
Patricia van Wingerde

Healing touch voor Plecy

Plecy, mijn cesky terriër wil geen mensen op bezoek: angst, zorgen, veiligheid? Hij blijft blaffen, gaat tekeer, en wil ook wel aanvallen.

De healing touch behandeling van Luceline heeft een positieve uitwerking op hem. Het volgende bezoek verliep veel rustiger. Minder geblaf, korter en hij stopte , was duidelijk minder gestressed , ging zelfs rustig in zijn bench liggen.

Rineke

Dierentolk met Murphy

Onze franse bulldog Murphy is heel lief voor ons maar kan heel lelijk doen
tegen andere honden.
Luceline heeft op afstand contact met hem gezocht. Het blijkt dat hij andere
honden maar eng vindt.
We dachten eerst dat er misschien iets in het pension was gebeurd in de
vakantie. Maar dit was niet het geval. Toch een fijn idee dat hij geen
trauma heeft.
Ook kwam er naar voren dat hij bang is dat we hem in de steek laten. Dit
herkende ik wel. Want als ik niet thuis ben blijft hij alert naar de deur
kijken. Hij is pas ontspannen als ik er weer ben.
Het fijne was dat we onze hond echt herkenden in het verhaal wat Luceline had
opgeschreven.
Bettina

In gesprek met Meneer

Onze hond Meneer kon niet goed met andere honden overweg. Hij is doof en ik had altijd het gevoel dat hij misschien daardoor niet goed snapte hoe hij met andere honden moest omgaan. Luceline bood aan om eens met Meneer te praten. Ik wilde heel graag weten hoe wij hem konden helpen zodat hij zich zekerder zou voelen bij andere honden en hij lekker met ze kon spelen en rennen in plaats van met zijn nekharen overeind en zijn staart tussen zijn benen rond te lopen.
Ook konden we Meneer nooit alleen laten. Zelfs als we thuis alleen maar in een andere kamer waren, was hij al in paniek omdat hij ons niet zag. 
 
Luceline heeft het hele gesprek voor ons uitgetypt. En wij leerden uit het gesprek twee belangrijke dingen: 
 
Meneer wil namelijk helemaal niet spelen en ravotten met andere honden. Hij vindt andere honden niet leuk en wil gewoon lekker alleen met zijn mensen spelen en door andere honden met rust worden gelaten. Dan is hij helemaal tevreden.
 
Ook bleek dat we Meneer het best goed vindt als we hem even alleen laten. Als hij maar weet dat we terugkomen en hij veilig in zijn eigen bench zit, met een doek erover en het deurtje dicht. Vandaar dat we nu gewoon af en toe zelfs wel een paar uur weg kunnen gaan. Doordat hij doof is, hoort hij ons niet thuiskomen natuurlijk, maar wij horen hem altijd heerlijk snurken wanneer we binnenkomen. Dat hadden we vier jaar lang niet durven dromen ??
 
Groetjes en nogmaals bedankt!!
Astrid van Noort

Healing Touch For Animals

 
Diddle mijn lieve mini labradoodle is een paar weken terug zonder enige aanleiding aangevallen door een pitbull. Hier heeft ze een trauma aan over gehouden. Ze is bang geworden voor bijna alle honden. Vooral de wat grotere honden. 
 
Gisteren heeft Luceline aan Diddle Healing Touch for Animals gegeven. Diddle was aan het begin wat onwennig, ze kent Luceline van de hondentraining, maar dit is toch anders. Diddle kwam wat steun bij mij zoeken door tegen mij aan te leunen, hierdoor voelde ik de energie door mijn lichaam stromen. Ik kan me voorstellen dat dit voor Diddle wel even wennen was. Ze zocht een paar keer oogcontact met mij en ik stelde haar gerust dat het goed was. Hierna gaf ze zich eraan over. Op een gegeven ogenblik vielen haar ogen dicht en tegen het einde van de behandeling viel ze heerlijk in slaap. Ze genoot zichtbaar van de behandeling.
 
Vandaag hebben we al succes geboekt tijdens de wandeling. We zijn 2 “grote” onbekende honden tegen gekomen. Diddle kwam veiligheid bij mij zoeken door tussen mijn benen in te komen staan, maar na wat gesnuffel liep ze tussen mijn benen uit. Ze leek het allemaal wel wat spannend te vinden, maar haar nieuwsgierigheid won het. Later kwamen we nog een herder tegen (die we al eerder hadden gezien), Diddle kwam naast mij lopen (maar niet eens tussen mijn benen in), ze snuffelden wat en we liepen weer verder.
 
Dank je wel Luceline voor de trauma healing!
Sonja van der Drift

Hulp voor Pup Pip

Luceline kwam bij ons om onze pup Pip te helpen “negatief” opgeslagen ervaringen los te laten en wat meer te aarden.
Luceline wilde na de begroeting Pip alvast wat druppeltjes olie geven. Pip nam wat afstand, maar Luceline gaf haar de tijd en toen wilde ze toch wel. Pip mocht op de bank tussen Luceline en mij inliggen. Ze was eerst nog wat onrustig maar ging al snel comfortabel liggen. Met haar rug tegen mij aan. 
Ze viel tijdens de behandeling lekker in slaap en toen ze wakker werd en weer wat onrustiger namen we even pauze. Tijd voor een plasje buiten en daarna konden we weer verder. Pip sliep ook het laatste gedeelte van de behandeling.
De behandeling is heel rustig en ontspannen verlopen, Luceline nam de tijd en had volledige concentratie om Pip zo goed mogelijk te helpen. Fijn!
Miranda van der Meer

Beter in balans

Mijn oudere kat heeft chronische alvleesklier ontsteking en ik had Luceline gevraagd of er iets was wat zij voor haar kon doen. De ontsteking kan zij uiteraard niet weghalen maar na de behandeling was mijn kat rustiger en wat meer zichzelf/beter in balans. Ze is best vaak bij de dierenarts geweest en was daar toch wel wat door van slag. Na de behandeling zag ik meer van haar oude gedrag terug. Ze werd zelfs weer wat speelser. Ik ben blij dat we zo toch nog wat voor haar kunnen doen.
Monique

Healing Jack

Bijzonder! Ik kan niet anders zeggen. Ik heb Luceline gevraagd of zij onze Jack (weimaraner van 3,5 jaar) kan helpen om zijn tomeloze energie wat meer te geleiden naar wat focus op mij als baas. Zodat het buiten lopen (vooral aan de lijn) leuker wordt. Hij wordt echt geleefd door zijn neus. Ook voor hem mega onrustig. Hij is nu een jaar bij ons en er is al veel verschil. Impulsregulatie is de eerste 2,5 jaar van zijn leven nooit geleerd. 
Luceline is kalm, kundig en mega liefdevol, voor hond en baas.
Tijdens de behandeling zag ik dat Jack (altijd heel rustig edoch alert in huis) zijn kangaroohouding verruilde voor een houding die er meer ontspannen uit zag, minder spierspanning. 
Er waren veel subtiele verschillen in spierspanning. 
Buiten is er nog weinig echt verschil te merken. Ik praat nu wel meer tegen hem met de woorden die in de behandeling naar boven kwamen. 
Gelukkig zijn er nog twee behandelingen die gaan komen. Hopelijk zet dan ook de ontspanning ook door naar buiten. 
Dank voor je mooie behandeling, je bevindingen en je adviezen, ik houd je op de hoogte.
Barbara Schurer

Lekkerder in zijn vel

Ik heb twee zwerfhonden, Ares en George, uit Griekenland geadopteerd en zij zijn beide zeer angstig. Toen ik afgelopen oktober verhuisd ben, is George helemaal overprikkeld geraakt. Hij kon alle nieuwe dingen niet goed aan. En toen in november het vuurwerk begon, ging het helemaal mis met hem. Hij begon te piepen zodra hij buiten kwam, hij gromde en hapte naar alles en iedereen en was buiten heel paniekerig en angstig. Luceline heeft George een Healing touch behandeling gegeven en dit was heel bijzonder. Ik kon goed zien dat Luceline contact had met George en hij reageerde op alles wat ze deed. Op een moment was hij helemaal ontspannen en toen ging Luceline de trauma’s bij hem weghalen. Hij lag op zijn zij en hij ging dezelfde bewegingen en geluiden maken als bij een droom. Luceline had hem gezegd dat hij een teken moest geven d.m.v. een zucht als hij klaar was met alles los te laten. En na een tijdje kwam de zucht! Na de behandeling was hij heel ontspannen. Het eerste resultaat merkte ik gelijk de andere dag: George piepte niet meer en liep ontspannen en lekker te snuffelen. Zijn gedrag naar mensen toe is weer helemaal als vanouds. Gewoon een heerlijk spontaan hondje die vrolijk naar iedereen toe gaat. Met andere honden gaat het ook steeds beter. Op afstand blaft hij niet meer, alleen als een hond plotseling dichtbij komt, blaft hij maar gromt en hapt bijna niet meer. Vandaag heeft ook Ares zijn behandeling gehad. Zijn verbeteringen kan ik nu dus nog niet delen maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij nu ook lekkerder in zijn vel komt te zitten. Luceline is heel rustig en betrokken en dat is heel prettig voor de honden. Ik ben heel blij dat ik Luceline mijn honden heb laten behandelen en ik kan het iedereen aanraden. Luceline bedankt! 
Jantina van Kooten

Kick en Goof

Wanneer wij met vakantie gaan, gaan onze weimaraners broers Kick en Goof uit logeren bij Dierenpension & hondenschool Pijnacker. Ze hebben het altijd geweldig naar hun zin. 
Goof, de jongste staat zijn mannetje wel maar Kick is wat nerveus, licht neurotisch en nogal druk. Hij is ook snel afgeleid maar ook erg nieuwsgierig. 
Luceline de eigenaresse beschikt over een bijzonder gave. Ze kan dieren rustig maken doormiddel van etherische oliën en strijkages. 
De laatste keer dat we onze honden uit logeren brachten, vroeg Luceline ons of ze Kick mocht behandelen. 
Een beetje sceptisch en onder het mom van baat het niet schaadt het niet stemde we in. 
Ze heeft Kick drie maal behandeld en toen wij onze mannen gingen ophalen waren ze vanzelfsprekend opgetogen maar toch waren ze rustiger en zelfverzekerder. Dat gold zeker voor onze stuiterbal Kick. Na thuiskomst gingen de honden rustig liggen op de voor hun vertrouwde plaatsen. 
We hebben een vervolgafspraak met Luceline gemaakt. Ze wilde de honden nogmaals behandelen maar dit keer in hun vertrouwde omgeving. 
Die behandeling heeft inmiddels bij ons thuis plaatsgevonden. Na een korte begroeting werden beide honden ingesmeerd met een aantal druppels etherische olie. 
Kort daarnanam Luceline haar knuffelhond op schoot en begon haar hond te strelen. Heel bijzonder was dat onze honden daar zichtbaar ontspannen op reageerden. Ze gingen op hun kleed liggen en zijn zeker een uur zo blijven liggen. Uiteindelijk, na een paar diepe zuchten, vielen ze in slaap. 
Al met al een hele bijzondere ervaring voor zowel de honden als voor ons.
 
Vervolg 
Mijn man ik gaan emigreren naar Portugal. Tijdens de verhuizing zouden de honden bij het pension van Luceline verblijven en nadat de verhuizer de boedel zoj hebben opgehaald, zouden we op ons dooie akkertje richting de Algarve gaan rijden. 
De coronacrisis gooide roet in het eten. We besloten toch met de jongens te gaan vliegen. 
Luceline heeft ons voorzien van tips. 
Ze heeft ze op afstand behandeld en met ze gesproken. Ze legde uit dat het vliegen een noodzakelijk kwaad zou zijn. 
We kregen ontspannende druppels die we meermalen per dag zouden gebruiken. 
We moeten zeggen dat dat allemaal goed heeft geholpen en ondanks dat de vlucht een behoorlijke impact heeft gehad, zijn de honden erg ontspannen. 
We zijn ze langzaam aan het wennen aan hun nieuwe omgeving. Afwisselend zijn ze actief (ze kunnen hier heerlijk rennen) en ontspannen. 
We zijn zeker dat de behandelingen van Luceline daar toe bij hebben gedragen. 
Nu gaan we op eigen kracht verder maar indien nodig zullen Luceline’s expertise in de toekomst blijven inzetten. 
Roland & Bas

James

Vandaag voor de tweede keer een 1 op 1-les gekregen met onze hond James. Een droomhond, met een probleem, hij kan niet alleen blijven en is erg gericht op een persoon. Vorige week kregen we veel tips en uitleg. Met name het vertellen wat je gaat doen, duidelijk zijn naar de hond en het praktisch gericht denken van Luceline in onze situatie gaf veel duidelijkheid. we hebben in één week al diverse resultaten geboekt en James is er een stuk rustiger van geworden. De tips die we gekregen zijn heel praktijkgericht en goed uit te voeren. We gaan door met oefenen en hebben zelf ook weer meer vertrouwen gekregen hoe we ons het beste in James kunnen verplaatsen. We hebben vanmorgen gedag gezegd met de geruststellende gedachte, dat als er problemen zijn we altijd contact kunnen opnemen. Een aanrader.
Ria