Down

 

Gegevens van de baas:

Voornaam*

Naam*

Adres*

Postcode*

Woonplaats*

Telefoon*

Mobiel

e-mail*


Gegevens van uw huisdier:HondKat

Naam*

Geboortedatum*


jjjj-mm-dd

Ras*


Geslacht*
MV

Gecastreerd*
JaNee

Entingen*
JaNee

Omgang met andere honden/katten*
GoedMatigSlecht


Willen graag een pensionplaats / crecheplaats reserveren voor de volgende periode:

Brengen*


jjjj-mm-dd

Ophalen*


jjjj-mm-dd


Het is mogelijk uw hond te laten wassen en/of trimmen tijdens zijn verblijf. U kunt dit hieronder aangeven bij opmerkingen. Voor prijzen van de trimsalon, zie website.
Algemene voorwaarden

Inschrijving verplicht u tot betaling. Bij voortijdige beëindiging is er geen restitutie mogelijk. Na inschrijving ontvangt u een uitnodiging per mail.

Het cursusgeld kunt u voor aanvang van de cursus overmaken op Rabobank rekeningnummer NL 92 RABO 0142 8586 41 ten name van Hondenschool Pijnacker, onder vermelding van de naam van uw hond.

Oefeningen die gebaseerd zijn op de thuissituatie dienen regelmatig thuis te worden geoefend.

Vanaf 12 weken dient uw hond te zijn ingeënt tegen hondenziekte, ziekte van Weil, parvo en kennelhoest. Voor katten geldt dat zij moeten zijn ingeënt tegen kennelhoest, kattenziekte en niesziekte. Daarnaast dient uw kat gecastreerd te zijn.

Voor aanvang van de cursus dient u een WA-verzekering te hebben afgesloten voor uw hond. Hondenschool Pijnacker kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor door uw hond veroorzaakte schade.

U dient akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.


Ik ga akkoord met de hierboven gestelde voorwaarden.

Alle lessen gaan door!

Fijne dag vandaag!

De voorbereiding voor de huizen in tuindershof gaan gestaag verder. Helaas is de voorbereiding voor het dierenpension nog geen stap verder😢 See MoreSee Less

View on Facebook

Van de week weer een mooie healing gegeven aan Kick (en Goof)Dit omdat hij erg neurotisch is en geen rust kan vinden. Het was zelfs de buurman al opgevallen dat hij rustiger is na de vorige behandeling.
Hij geeft zich niet snel over, maar uiteindelijk was hij toch helemaal relaxed. Heerlijk om te doen! #healingtochforanimals. Bas Hoogerbrugge Veter
See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Dierenpension & Hondenschool Pijnacker

Niet willen of niet kunnen?

Op de parkeerplaats van een hondenuitlaatgebied zie ik honden die blij de auto uitspringen, op weg naar wat komen gaat. Ook zie ik baasjes terugkomen met actieve honden die doelgericht, sommige met een ‘ere-snuffelrondje’, met een vaartje de auto inspringen.

Wat ik ook zie, zijn honden die vertragen richting de parkeerplaats. Honden die stilstaan en wegkijken van de baas, stilstaan en gaan snuffelen of die aandacht hebben voor alles op de parkeerplaats, maar niet voor hun mens.

Ik zie geïrriteerde baasjes. Roepend, mopperend, zuchtend en als het te lang duurt, boos schreeuwend.

De vertraagde honden komen altijd. Maar wel met een in zichzelf gekeerde blik. Ze weren zich hiermee tegen de emoties van hun baas: afsluiten en over je heen laten komen is de beste remedie.

Bij het in de auto moeten springen zie ik weer die vertraging bij de hond en weer die irritatie bij de mens. "Schiet eens op!", " Hup erin!", "Nou, stel je niet aan!" Gelukkig krijgen veel honden wel ‘een kontje’ mee of worden ze (deels) getild zodat ze uiteindelijk in de auto belanden. De deur klapt dicht en de eigenaren stappen met het chagrijn op hun gezicht achter het stuur.

Natuurlijk ben ik het gesprek regelmatig aangegaan. Met ‘Kan ik helpen?’ of ‘Heeft uw hond misschien pijn? Kan ik iets doen?’ Maar steevast was het antwoord: "Nee hoor, hij heeft gewoon geen zin. Hij wil niet mee naar huis."

Herkenbaar?

Ga eens op een parkeerplaats echt kijken en je zult m’n verhaal herkennen. Maar neem ook je eigen gedrag eens onder de loep… Niets menselijks is ons vreemd: ook jij en ik kunnen over onze honden iets vinden wat bij nader onderzoek totaal anders is.

Bij vrijwel alle honden die niet in de auto willen, zie ik fysiek ongemak. Disbalans in hun beweging, vertraging in het gangwerk, scheve verdeling van het gewicht, verschil in bespiering links en rechts.

En nee ik ben geen fysiotherapeut of deskundig op het gebied van hondenlijf. Maar ik heb wel in de afgelopen 30 jaar leren kijken naar beweging en gedrag, plus gebruik ik m’n gezonde verstand!

Want waarom zou jouw hond ‘niet naar huis willen’ terwijl hij zo graag bij je is? Waarom beweegt hij vertraagt als hij ook snel kan zijn en kan spelen? Waarom kiest een hond keer op keer bij het naar huis gaan om jouw irritatie te ondergaan?

Dat is niet logisch!
Dus is er wat anders aan de hand.

En fysiek ongemak of pijn is het meest voor de hand liggend.

Dus kijk ècht naar je hond als hij ‘niet wil’. De aanwijzingen vind je in het dagelijks leven.

Als Franka zich inhoudt bij het springen over een greppel, valt me dat op. Als Bartje twijfelt voor hij op de bank springt, weet ik dat zijn rug vast zit. Als Slim langzaam loopt ondanks dat hij een speeltje in zijn bek heeft, weet ik dat zijn spieren pijnlijk stijf zijn. En als Lola vertraagt op de parkeerplaats, weet ik dat ze opziet tegen de inspanning van het instappen.

Met mijn honden ben ik altijd alert op hun beweging; lopen ze soepel, bewegen ze vrij? En als er iets opvalt, hou ik het in de gaten. Ik voel of er warme plekken zijn in het lijf (dat duidt vaak op pijn net als bij ons) en kijk of de hond anders dan anders reageert op aanraking.

Ik hou rekening met ze. Geef ze de tijd om in eigen tempo te bewegen. Ondersteun waar nodig, bijvoorbeeld met een loopplank om in en uit de auto te gaan. Bij twijfel overleg ik met de dierfysiotherapeut en bij acute zorg ga ik naar de dierenarts.

Het is niet zo dat ik de hele dag ‘aan’ sta, maar ik registreer mijn honden en hun beweging wel. En dat verdienen honden ook. Zij zijn van ons afhankelijk, dus is het aan ons om goed voor ze te zorgen.

Daar hoort ook bij dat we pas oordelen als we het totaalplaatje weten. En dat we altijd uitgaan van het goede in een hond. Hij wil graag met ons in harmonie leven. Dus als hij iets niet doet, is het omdat hij het niet kan door fysieke beperking óf omdat hij niet begrijpt wat er van hem verwacht wordt.

‘Niet willen’ is voor jou het teken dat je beter mag gaan kijken wat er daadwerkelijk aan de hand is.

#weeseenwijzebaas

Marleen van Baal
Hond InZicht
Coacht mens met hond

Foto: #LovelyLola door Rob Wensveen

Delen van dit artikel in zijn geheel mèt bronvermelding is toegestaan en wordt zeer gewaardeerd 🙂 See MoreSee Less

View on Facebook

Alles onder controle💪🏻 genoeg Muziek en diffusers met de speciale rustgevende vuurwerkmix van etherische olie! See MoreSee Less

View on Facebook

View on Facebook

Gecertificeerd Dierentolk