Lieve Amor,

Vandaag ben jij alweer 5 maanden oud. En wat is er al veel veranderd. Van een klein doof en blind pupje die alleen nog maar kon zwemmen. Naar een grote pup die zijn grenzen aan het opzoeken is.

Ik gaf jou de laatste tijd meer ruimte om ergens te gaan liggen slapen i.p.v. alleen in je ren. Maar jij bent echt op boeven pad nu. Je pikt papier uit de papiermand en gaat dat op je kussen liggen slopen. Je stapt de bank op om erop te gaan liggen, en dat wil ik ook niet. Je probeert de grond uit de plantenbak te eten. Buiten ben je de planten aan het slopen. Als ik niet goed oplet dan pak je het kinderspeelgoed, om te kijken of dat ook puppy proef is.

Dus eigenlijk vraag jij er zelf om, om weer meer begrenst te worden. Hoe meer vrijheid ik jou geef en jij uitvindt wat je allemaal kan doen om jezelf te vermaken [lees slopen] hoe meer het straks een gewoonte is geworden. En dat is wel het laatste wat ik wil.