Lieve Amor,

Ik heb jou vanmorgen al vroeg mee naar buiten genomen toen er een grote zeecontainer werd gebracht. Dat had jij natuurlijk nog nooit meegemaakt en dan is het natuurlijk altijd een goede socialisatie. Op afstand kijken hoe er een grote zeecontainer door de lucht gaat. Maar jij vond het niet echt spannend. Je liep er bij alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

Het is zaterdag en dag geef ik tegenwoordig les bij mij thuis. Jij zit dan binnen in je ren en ligt lekker te slapen totdat ik klaar ben. Vandaag was er een groep waar er een paar afmeldingen waren dus nu mocht jij, net als gisteren weer meedoen. Dan is er afleiding voor de andere hond en kan ik met jou ook lekker oefenen. Jij vind het geweldig om samen te werken en doet dan ook extra je best.

Dat er les is op zaterdag bij mij thuis was vandaag voor de laatste keer, we mogen eindelijk weer in een iets groter groepje gaan lesgeven. Dus vanaf volgende week ga jij gezellig mee naar de les, en mag jij vanuit de auto meekijken. Ik ben erg benieuwd hoe jij dat gaat doen. Of je gaat zitten piepen voor aandacht of niet. We gaan het zien.

Wij zijn in de avond even bezig geweest met het leren lopen naast de fiets. Jij vond de fiets best wel spannend en durfde niet zo dichtbij te lopen. Eerst zijn we bezig geweest met het lopen naast de fiets en de bochten maken van jou af en naar jou toe. En met de stop, als ik zeg stop dat je gelijk stil gaat staan. Dat is namelijk wel makkelijk als jij dit beheerst als wij aan het fietsen zijn. Ook de stop ging heel goed, dus toen ben ik maar op de fiets gestapt en zijn we langzaam gaan fietsen. En jij deed het gelijk fantastische! En wat heel belangrijk is, je had er net zoveel lol in als ik.

Daarna zijn we nog even aan het oefenen geweest met de “gewone” oefeningen, wandelen zonder trekken, liggen en blijven liggen, de stop en het draaien. Daarna was het wel weer genoeg voor jou. Binnen kreeg jij een lekkere luchtpijp om te kluiven en kon je alles weer gaan verwerken [slapen dus].