Lieve Amor,

Vandaag is het weer zondag. Jij bent eerst met mij mee geweest de dieren verzorgen. Je moest even wachten bij Clea totdat ik haar in het landje had gezet. Maar ook omdat ik de auto al voor het huis gezet had zodat wij daarna lekker naar het bos konden gaan met jouw. Jij deed dat weer prima, je wacht geduldig totdat je mij er weer aan ziet komen. Gelukkig raak je niet in paniek.

Het was al best druk in het bos het veel wandelaars en honden. Er was iemand aan het trainen met haar hond, dus ik heb jou even aangelijnd zodat jij niet naar die hond toe kon gaan. Daarna kwamen we een oude hond tegen die wel naar zijn mens wilde gaan maar daar zaten wij tussen. Wij zijn toen de andere kant opgelopen en hebben jou mee geroepen weg van die oude hond. En dat lukte, jij ging niet naar de oude hond en kwam direct met ons mee. Uiteraard heb ik jou daar voor beloond.

Even later kwam jij een paar kleine honden tegen, waarvan er 1 het heel spannend vond als jij naar haar toe ging. Ik kon je wel roepen maar deze keer reageerde jij niet, er waren teveel prikkels voor je. Ik ben jou dus maar gaan ophalen. Zelfs het wegrennen had op dat moment geen succes. Ik ga dan ook niet meer roepen als het geen zin heeft. Ik lijn je dan even aan en neem je mee, verderop mag je dan weer los.

We kwamen langs het water te lopen, en jij wilde wel wat drinken. Dus bij een inham  ging jij met je voorpoten het water in. het was daar heel ondiep en je ging al snel met vier poten het water in. maar wat ik wel zag en jij niet, was dat het ondiepe maar een klein stukje was en dat het daarna heel diep werd. Ik probeerde jou nog naar mij toe te roepen maar voordat je kon reageren stapte je al het diepe water in.

Jij schrok je rot, en moest gelijk gaan zwemmen. Dit was de eerste keer dat jij ging zwemmen dus lag je nog erg verticaal in het water en dan ben je erg aan het spetteren om je hoofd boven water te houden. Eigenlijk wilde ik hier wel een foto van maken of gaan filmen. Maar jij raakte zo in paniek van dat diepe water dat jij ook van mij weg zou kunnen zwemmen. Ik heb dus maar besloten jou te redden en niet te filmen.

Ik riep je naar mij toe, en kon gelukkig jou tuig beetpakken. Daarna stuurde ik je weer naar de kant waar jij het water was ingestapt. Daar kon jij weer makkelijk op de plaat stappen en het water uitkomen. Zonder die plaat met inham zou je het water ook niet uitkunnen omdat er overal een schoeiing stond.

Wat was jij blij dat je weer grond onder je voeten voelde. Je hebt je even staan uitschudden en ging daarna liggend de inham verkennen. Het was duidelijk te zien dat je er wel van geschrokken was.

Ik vind het prima als jij gaat zwemmen maar niet overal. Ik wil jou leren dat je het eerst komt vragen en niet dat jij uit jezelf zomaar overal het water ingaat. Zo laat ik jou ook niet in de greppels lopen, dan ga jij dat ook doen als er water instaat. En dus ook als dat water heel vies en vol met bagger zit.

Nadat we weer verder waren gelopen kwamen we weer een inham tegen met ondiep water. Nu zat jij aan de lijn en je wilde wel even drinken. Ook nu ging je eerst liggend de boel verkennen, en daarna met 4 poten het water in. jij zat nu aan de lijn dus als je er weer in zou vallen kon ik je makkelijker weer naar mij toe halen. Maar dit keer gebeurde dat niet en kwam je direct het water uit toen ik je riep.

Verderop kwamen we een paard tegen, dus heb ik jou weer even aangelijnd zodat jij niet naar dat paard toe zou kunnen gaan.

En thuis moest jij natuurlijk weer de salon in om gedroogd te worden. Jij dacht de tafel op te stappen, maar ik wilde je in het bad hebben zodat ik met de krachtige waterblazer al het vocht uit jouw vacht kon blazen. Daarna kreeg jij je eten en kon je moe en voldaan lekker gaan slapen…