Lieve Amor,

Vandaag ben jij alweer 17 weken oud. Dat betekent dat ik jouwweer ga wegen en jouw schofthoogte gaat meten. Jij bent nu 27,5 kg zwaar en 58 cm hoog. Vorige week was je veel gegroeid in gewicht, in een week tijd. Deze week ben jij duidelijk niet veel gegroeid in gewicht maar nog wel in de hoogte. Ik zie dat je ook een beetje overbouwd bent, dat betekend dat jouw kont nu [61,5 cm], hoger is dan je schoft. Dit zie je vaak en komt wel weer goed, het kan zomaar zijn dat de volgende keer jouw schoft weer hoger is dan je kont.

Met deze leeftijd ben jij met andere dingen bezig. Ik heb het al eerder gemeld. Jij zit nu echt in de sloopfase. Ik hou jou heel goed in de gaten. Maar vanmorgen had jij toch een plastic ring van het kinderspeelgoed te pakken. [Ik denk dat jij voor dolfijn wilde spelen.]

Maar als ik lees hoe jouw broers het doen op deze leeftijd. Dan heb ik nog best geluk met jou. Jouw ene broer heeft al de afstandsbediening bewerkt. En een schoen die niet meer zijn oude pasvorm heeft. Maar ik heb liever dat jij spullen sloopt dan dat jij bijt in de handjes van de kleinkinderen.

Jij hebt vandaag samen met Nola geholpen de dieren te verzorgen. Nola hield jouw lijn vast. Het is nog steeds de 3 meter biothane lijn waar ik nog steeds erg blij mee ben. Jij hebt lekker de ruimte als wij met die lijn lopen. Door de ruimte van de lijn leer jij ook niet te trekken, en dat is natuurlijk heel belangrijk. Alles wat jij niet aanleert, hoef ik niet af te leren!

Jij bent zo lief met de kids, en daar ben ik erg dankbaar voor. Het is zo mooi om te zien hoe de interactie is tussen jou en de kleinkinderen. Jij bent in voor een dolletje maar jij doet wel voorzichtig met ze. Zelfs met Kiki die 10,5 maand oud is, ben jij heel voorzichtig en doe jij erg lief. Vanmiddag was Nola met een paar ballonnen aan het spelen. Jij vond ze natuurlijk ook erg interessant maar gelukkig heb je niet geprobeerd om erin te bijten of ze af te pakken. Jullie zijn juist samen bezig en erg lief voor elkaar.

Guus een Labradoodle, is bij ons aan het logeren. En Guus is wel een leuk speelmaatje voor jou. Hij is iets ouder dan jou maar jullie zijn nu wel ongeveer even groot. In het begin vond Guus het een beetje spannend om met jou te spelen, maar na een tijdje ging dat al veel beter. Ook moest hij wel een beetje wennen aan jou manier van spelen. Jij bent meer een worstelaar, en probeert de ander beet te pakken. Terwijl Guus liever zou gaan rennen, maar daar ben jij dan weer niet zo van…