Lieve Amor,

Vandaag ben ik jarig en komen de kleinkinderen langs. Ik wilde nog met jou naar het bos maar helaas was daar geen tijd meer voor.

Jij hebt lekker gespeeld met de honden uit de dagopvang. De laatste tijd speelde je veel met dezelfde honden. Dit deed ik omdat het erg prettig is voor jou om goed te leren spelen met vriendjes. Als je met een vriend speelt is het anders spelen als dat je met een vreemde hond speelt.

Maar ik wil dat jij ook met nieuwe vreemde honden kan omgaan. Jij moet leren je netjes te gedragen. En daar bedoel ik mee dat je niet als een dolle op honden afrend, maar rustig met een boogje ernaar toegaat. Je moet ook niet denken dat alle honden jou zo ie zo leuk vinden. Juist als jij je rustig gedraagt zal het contact maken makkelijker gaan dan als jij druk en lomp doet. Vandaar dat ik jou begeleid in het rustig leren spelen.

Voor in de avond had ik samen met mijn zus een online een kennisquiz voor familie en vrienden gemaakt. Zo konden we toch een beetje mijn verjaardag vieren. Ik had jou een lekkere kluif gegeven zodat jij ook lekker bezig was. En niet juist op dat moment om aandacht kwam vragen. Jij kwam tussendoor wel even bij mij kijken, maar daarna ging je weer vrolijk verder met kluiven. Het was dus goed gelukt om jou daarmee af te leiden. Daarna ben jij weer lekker in slaap gevallen…